Selektor Angole najavio riskantnu taktiku za mnogo golova

LAJPCIG, 20. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor fudbalske reprezentacije Angole, Luis Olivijera Gonsalveš, izjavio je danas da će njegov tim morati riskantno da igra kako bi postigao golove protiv Irana, u poslednjoj utakmici u Grupi D.
Afrička selekcija još nije izborila plasman u drugi krug takmičenja  i zato joj je potrebna velika gol razlika protiv Irana, koji je već "završio" takmičenje.
Fudbaleri Angole moraju da se nadaju da će im njihovi bivši kolonizatori Portugalci pomoći tako što će pobediti Meksiko.
"Mi ćemo igrati da pobedimo i možda ćemo morati da preuzmemo neki rizik. Želimo dobar skor, a ne da odemo kući bez golova", rekao je Gonsalveš.
S druge strane, selektor Irana, Branko Ivanković, izjavio je danas da će njegova ekipa pokušati da pobedi u poslednjem meču, mada je izgubila od Meksika i Portugala.
"Pobeda protiv Angole učinila bi naš nastup na Svetskom prvenstvu uspešnim. Ovo je najveći i najlepši sportski događaj u istoriji sporta i trebalo bi da budemo ponosni što smo deo toga", rekao je Ivanković.