Prvi film o srpskim žrtvama u BiH

Glumac Tihomir Stanić kaže da će ovaj film prvi put ispričati priču o srpskim žrtvama u ratu na teritoriji BiH i time dati novi pogled na ta dešavanja.

U intervuu za Kurir, Stanić kaže da se u Srbiji previše reaguje na Anđelinin film, da se ne trudimo da ispričamo svoju priču.

- Uporedo sa snimanjem u „U zemlji krvi i meda“, mi smo snimali film „Top je bio vreo“. U samom Sarajevu imali smo problema s prihvatanjem uloga, jer su tamošnji glumci dobijali pretnje. Tražim sredstva da završim postprodukciju, jer ovaj film na neki drugi način priča o ratnim dešavanjima - kaže Tihomir Stanić.

U filmu „Top je bio vreo“, kako priča Stanić, prvi put publika će moći da vidi da su civilne žrtve i srpske nacionalnosti.

- Imamo scene u kojima pripadnici Armije BiH siluju Srpkinje, pa verujem da će mnogi iz Federacije BiH napasti film. Uoči samog snimanja napali su nas sarajevski mediji, koji su napravili takvu atmosferu da su nam saradnici otkazali. Skoro je bilo nemoguće snimati, ali verujem da će se film uskoro naći u bioskopima.

Novinar "Kurira" upitao je Stanića i "zašto nas Anđelina vidi kao zločince?"

- Kolika je Anđelinina krivica u celoj ovoj priči što se drži samo jedne strane, toliko smo krivi i mi što se nismo potrudili da je dovedemo u Srbiju kad je bila zainteresovana da prvo snima film kod nas, a ne u Bosni. Njeni filmovi su njena stvar. Trebalo bi da se trudimo da snimamo filmove koji će svetu pokazati da Srbi nisu agresori i divljaci.