Tole zadovoljan svojom vladavinom!

Rukovodstvu FSS četvorogodišnji mandat ističe 15. jula, a izbori će biti održani krajem juna ili početkom jula.

Skupštinom FSS u sportskom centru u Staroj Pazovi predsedavao je predsednik te organizacije Tomislav Karadžić koji se zalagao za prevremene izbore.

"Nalazimo se u specificičnom trenutku pošto smo bez selektora. Nas nekoliko tražilo je prevremene izbore da bi novo rukovodstvo bilo odgovorno za izbor selektora i rezultate, ali su svi (fudbalski) organi kazali da ne može da se čeka sa izborom novog selektora", rekao je Karadžić

Sednici je prisustvovao 61 od 80 delegata što je bilo dovoljno za donošenje punovažnih odluka.

Kradžić je rekao da je zadovoljan svojim četvorogodišnjim mandatom na čelu Saveza.

Predsednik FSS je naveo da je rukovodstvo povećalo budžet, sredilo finansije, poboljšalo infrastrukturu, izgradilo sportski centar u Staroj Pazovi i unapredilo regularnost takmičenja i pojačalo borbu protiv malverzacija i nameštanja rezultata utakmica.

Među uspehe Kradžić je svrstao "buđenje" fudbalskih centara u Srbiji i poboljšanje odnosa "između zaraćenih strana i osoba" i uspostavljanje odlične saradnje sa FIFA i UEFA.

Poseban zadatak bio je takmičarski uspeh reprezentacije koji je delimično ispunjen plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

Na današnjoj skupštini usvojen je finansijski plan za 2012. po kojem će budžet FSS iznositi oko sedam i po miliona evra.

Prihvaćen je i predlog za donošenje statuta Fudbaskog saveza Srbije. Karadžić je pozvao klubove da usklade svoje statute sa njim i izvrše preregistraciju prema novom zakonu o sportu.

Posle sednice uručena su priznanja: za najperspektivnijeg igrača proglašen je Lazar Marković iz Partizana; za trenera, selektor mlade
eprezentacije Srbije Aleksandar Janković, a za sudiju Novak Simović.

Najbolju sudijsku trojku prema FSS u protekloj godini čcinili su Milorad Mažić, i pomoćnici Milan Minić i Igor Radojčić.

Među delegatima, kao predstavnik OFK Beograda, bio je bivši predsednik FSS Zvezdan Terzić. On je na mestu predstavnika OFK Beograda zamenio Momčila Minića.

Protiv Terzića se vodi postupak u Višem sudu u Beogradu zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom transfera igrača OFK, dok je bio na mestu predsednika tog kluba.

On se posle bekstva iz zemlje 2008. predao srpskoj policiji u novembru 2010. kada je pritvoren i u junu 2011. pušten da se brani sa slobode.

Skupštini su, kao gosti, prisustvovali član Izvršnog odbora UEFA František Laurinec iz Slovačke, i bivši potpredsednik FSS Dragan Đorđević.

Đorđević je, kao i Terzić, zbog nezakonitih radnji neko vreme proveo u pritvoru pošto je uhapšen u septembru 2011. Zbog falsifikovanja službene isprave u privrednoj delatnosti. On je posle 54 dana u pritvoru pušten na slobodu.

Beta

fsstomislav karadžić