Mostovi nisu ugroženi

BEOGRAD, 20. februara 2012 - Posle drame na zaleđenom Dunavu kod zemunske marine, u Gradskom štabu za vanredne situacije kažu da ljudski životi i infrastrukturni objekti u Beogradu nisu ugroženi.

Vlasnici čamaca još su u neverici jer je juče plutajući led potpuno uništio marinu, potopio jedan brod- restoran, a prethodno kod dorćolskog keja otkačio šest barži, zbog čega je, na kratko, za saobraćaj bio zatvoren Pančevački most. Led preti i nizvodno od Zemuna. Od Grocke do Smedereva Dunav je potpuno zaleđen.

Najveći nautički centar gotovo da jedva podseća na ono što je nekad bilo. Tokom noći izvučeno je desetak plovila.

Već danas će se videti ko je kriv za nastalu situaciju kod Zemuna, a to nikako nisu vlasnici čamaca, koji su pretrpeli najveću štetu, izjavio je za RTS načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Marić kaže da vlasnici čamaca ne treba da izvlače svoja plovila ako će rizikovati sopstveni život.

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije rečeno je da ljudski životi nisu ugroženi, da nijedan infrastrukturni objekat nije ugrožen, da su mostovi bezbedni i pod stalnom kontrolom i da nema opasnosti od poplava.

Javno vodoprivredno preduzeće "Beogradvode" angažovalo je brod "Aleksandar", brod "Kablar", a akciji lomljenja leda na Dunavskom rukavcu priključio se i brod "Topola".

ledsneg i ledvanredna situacija