Nastavlja se saslušanje Stros-Kana

LIL, 22. februara 2012. (Beta-AFP) - Policijski istražitelji nastaviće u sredu ispitivanje bivšeg direktora Medjunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana, u okviru istrage o organizovanoj prostituciji u elitnim hotelima u Francuskoj, Belgiji i SAD.

Stros-Kan je od utorka u pritvoru u Lilu.

Policijski istražitelji obavestili su u utorak bivšeg direktora MMF-a o produženju pritvora zbog sumnje da je bio saučesnik u svodništvu i da je prikrivao zloupotrebu društvene imovine u aferi "Karlton".

Po okončanju saslušanja pred istražnim sudijama, Stros-Kana će ispitati i funkcioneri Generalne inspekcije nacionalne policije IGPN, koja je najviši policijski organ u Francuskoj.

Očekuje se da će se ispitivanje odnositi i na Stros-Kanove veze sa visokim policijskim zvaničnikom Žan-Kristofom Lagardom, koji je jedan od osam optuženih u aferi "Karlton".

Stros-Kan (62) u pritvoru može da ostane najduže do četvrtka ujutru, ali će on verovatno biti okončan krajem dana, kazao je Frans presu izvor blizak istrazi. Po zakonu, pritvor traje maksimalno 96 sati.