Kadu: Nisam se zasitio Zvezde!

- Nema šanse da sada napustim klub. Na leto možda, ali sada samo mislim na Zvezdu. Po završetku sezone, iza sebe ću imati još šest meseci dobrih igara i biće mi lakše da pronađem novi klub, a i prelazni rok traje duže. Imamo odličnu ekipu, i nisam se zasitio Zvezdinog dresa, hoću još da ga nosim.

Motiv za još veću posvećenost treninzima i radu, svakako je i veliki broj novih mladih i kvalitetnih igrača čime je konkurencija u veznom redu postala paklena.

Na početku nisam igrao dobro, moglo je mnogo bolje ali poslednje nedelje se ponovo osećam odlično. Fizički sam dobro spreman i jedva čekam da počne prvenstvo. Verujem da ću na proleće, odnosno već protiv Spartaka biti u pravoj formi. Minutaža me ne zanima samo želim da igram dobro. Konkurencija je jaka, ali zdrava, pa zbog toga ni u jednom trenutku ne sme da bude opuštanja, jer uvek moraš da pokažeš da si bolji – filozofija je Brazilca koji je dodao da ne pravi razliku između starijih i mlađih igrača, već da je jedini kriterijum za mesto u startnoj postavi, teren.

- Teško je sada reći ko će igrati više, mladi ili mi iskusniji igrači. Videćemo sve kad počne prvenstvo, i tim se upravo najbolje iskristališe kroz utakmice. Važno je da ekipa bude zdrava i da svi damo maksimum. Mnogo je važnije da pobeđujemo kao tim od toga ko će igrati.

Pored obaveza oko postizanja golova i asistiranja, Kadu ima još jedno zaduženje u Crvenoj zvezdi. To je uloga prevodioca. Obzirom da je prilično dobro savladao srpski jezik, kad god zatreba, pomaže sunarodnicima Pašeku i Evandru.

- Ne smeta mi takva vrsta obaveze. Dok je Savio bio tu prevođenje je bilo lakše. Kada je on otišao, sve je palo na mene i možda je mala nepravda to što primam jednu platu, a radim tri posla. Dajem golove, asistiram i prevodim – kroz osmeh poručuje Kadu.

O uslovima tokom priprema u Turskoj ima samo reči hvale. Raduje ga što je zbog produženog boravka u Antaliji izbegao veliku zimu i sneg, jer dolazi iz drugog klimatskog područja, gde snežne padavine i niske temperature predstavljaju pravu retkost.

- Sve je bilo super. U Srbiji je bio veliki sneg i za nas Brazilce bi tamo bilo posebno teško. Porodica svakako nije mogla da bude sa mnom pa je bolje što smo bili na Suncu i na čistim terenima – poručio je dan pre povratka sa Mediterana Mendeš Kadu.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

fk crvena zvezdamendeš kadu