Kari o Zagrebu i sudijama

- Nastavlja se ABA liga. Za razliku od prve utakmice sa Zagrebom sada smo u sasvim drugom ambijentu. Popravili smo se, dobro igramo, uigraniji smo nego u prvoj utakmici – počeo je priču šef stručnog štaba Crvene zvezde DIVA Svetislav Pešić.

- Bilo je interesantno to gostovanje u Zagrebu. Prvo smo bili nekompletni, bili smo praktično na početku. Nismo se tada prilagodili suđenju kao i na nekim utakmicama posle toga. To je bilo vreme kada su sudije svirale po nekim novim pravilima, sve su isprobavali. Svirane su tehničke po nekom ritmu kao što je bila i utakmica – kratko je zastao Pešić i potom dodao:

Pešić je konstatovao da je njegov tim pružio dosta dobru igru na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća i potom se osvrnuo na analizu narednog rivala:

- Korak po korak napredujemo i u tom svetlu očekujemo iskusnu ekipu Zagreba. U Pioniru sve ekipe pronađu neku dodatnu energiju da nam se suprotstave. Koja je to energija ja pojma nemam, ali vidim u očima protivničkih igrača da izvlače maksimum iz sebe. Trče, skaču, igraju odbranu, sve na granici izdržljivosti, kao da smo mi osvojili sve titule u poslednjih 50 godina. Ne kažem da to nije pozitivna stvar, ali kako baš protiv nas da se tako motivišu. Ako ništa drugo to nam pomaže da napredujemo. A ona trojica sudija samo mene prate, kao da su policajci. E sad razmišljam da sedim na klupi ceo meč baš da vidim šta će se desiti.

Rukovodtsvo KK Crvena zvezda odlučilo je da nagradi sve pristalice crveno-belih za podršku na Kupu Radivoje Koraća, pa će ulaz u dvoranu Pionir na meč 19. kola ABA lige sa Zagrebom u petak 24. februara od 20.30 časova biti besplatan.

jadranska ligakk crvena zvezdasvetislav pešić