Zidan u petak slavi rođendan ali neće moći da igra

HAMELIN, 20. juna 2006. (Beta-Rojters) - Najbolji fudbaler Francuske, Zinedin Zidan, u petak puni 34 godine ali zbog parnih žutih kartona neće moći da pomogne svojim saigračima koji istog dana igraju odlučujući meč sa Togoom za plasman u osminu finala.
Svetski šampioni iz 1998. moraju da pobede sa dva gola razlike Togo da bi sigurno ušli u osminu finala u Nemačkoj, a Zidan će u tom slučaju opet moći da se priključi ekipi u nokaut rundi takmičenja.
Ukoliko Francuzi ne uspeju u petak, onda će meč "trikolora" sa Južnom Korejom koji je završen rezultatom 1:1 biti poslednji za Zidana u dresu reprezentacije jer je ranije najavio da se povlači.
Zidan je bio u sličnoj situaciji u 1998. u Francuskoj kada je zbog žutih kartona propustio dve utakmice i priključio se reprezentaciji u četvrtfinalu.
"Nadam se da će se to ponoviti i ovog puta", rekao je Zidan i dodao da svi žele prolazak dalje zbog navijača koji ih podržavaju.
Povratak Zidana u tim na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000. godine pretvorio je Francusku u pravu mašinu, a Zidan je svojim umećem i borbenošću bio pravi vođa te ekipe.