Šta će ti pamet kad imaš grudi?

Da li da udvolje muškim hirovima, zahtevima reklama, sve više devojaka nastoji da, uz pomoć brushaltera ili plastičnog hirurga, poveća obim grudi.

Rezultati najnovijeg britanskog istraživanja, šokirali su mnoge, jer velika većina ispitanih žena, otvoreno priznaje da su u danjašnjem svetu bitnije velike grudi od inteligencije.

Skoro polovina od 1140 anketiranih žena priznaje da bi visoki koeficijent inteligencije rado menjale za velike grudi. Posebno žalosna činjenica je da se radi o vrlo mladim ženama u dobi od 18 do 25 godina.

Imperativ mladost i lepota

Stručnjaci za ovakav stav mladih žena krive rastuću opsesiju celebrity kulturom u kojoj je imperativ mladost i ljepota.

Jedna četvrtina ispitanih žena veruje da bi ih veće grudi učinile srećnijima, dok 60 odsto smatra da bi muškarcima bile zanimljivije i privlačnije kad bi imale veće grudi.

Žene, kako tvrde britanske feministkinje, moraju po svaku cenu biti lepe. Industrija lepote je u punom zamahu, a u skaldu sa tim mnoge majke, na žalost, vaspitavaju devojčice u uverenju da je važnije kako izgledaju, nego šta rade.

Psiholozi tvrde, da je jedini lek protiv kulture velikih usana i grudi razvoj samopouzdanja. A svaka lepota, osim one unutrašnje, neminovno izbledi sa godinama...

grudiljubav i seks