U Velikoj Britaniji odzvonilo mami i tati?

Kako piše birtanski "Daily Mail", reforme koje je premijer Dejvid Kameron obećao prošle godine sa ciljem legalizacije istopolnih brakova već su počele. Prvi korak, koji je iznenadio mnoge, jeste izbacivanje tradicionalnih pojmova iz upotrebe u zveničnim dokumentima i uvođenej "neutralnih izraza. Tako će "muž" i "žena", po pisanju "Daily Maila" postati "supružnik" ili "partner", "mladoženja" i "mlada" postaju "venčani partneri", a "majka" i "otac" su sada "roditelj 1" i "roditelj 2".

Takođe, prenose svetski mediji, iz ceremonije građanskog venčanja u Velikoj Britaniji trebalo bi da budu izbačene sve fraze koje upućuju na to da se na večnu vernost jedno drugo zaklinju "mladoženja" i "nevesta", već će umesto toga stajati "venčani partneri".

U skladu sa izjavom britanske ministarke za jednakost Lin Fiterston da bračna zajednica mora biti omogućena svima, radna grupa koja radi na nacrtu reforme smatra da je ispravno da u venčanom listu budu navedena samo bezlična imena dvoje partnera, odnosno supružnika, prenosi dnevni list "Press".

Da li se slažeš sa ovakvim reformama? Šta misliš, da li je i u Srbiji neophodno legalizovanje istopolnih brakova?

VIDEO: Ovako se holivudske zvezde bore za legalizaciju istopolnih brakova

gejhomoseksualciistopolni brakovi