RRA zabranila novi "Insajder"

- Tim obavezujućim uputstvom se maltene zabranjuje emitovanje dokumentarnih programa. Naravno da se to odnosi i na "Insajder", jer je "Insajder" dokumentarno istraživačka emisija - priča Brankica Stanković i otkriva šta su njena ekipa i ona istraživali u novom ciklusu.

- Novi serijal se zove "Patriotska pljačka", a odnosi se na Kosovo, odnosno na pljačku građana Srbije pod izgovorom patriotizma. Već sedam meseci Ivan Angelovski, Mirjana Jevtović i Miodrag Čvorović istražuju tu temu i ono do čega smo došli je skandalozno. U proseku se, od 1999. godine do danas, iz budžeta Srbije troši vise od 500. 000 evra dnevno, a novac uopšte ne odlazi onima kojima je zaista potreban. Srbi u enklavama na Kosovu jedva preživljavaju dok novac dobijaju oni koji su politički podobni. Mislim da će ovaj serijal izazvati više reakcija i veći šok od serijala o pljački u rudarskom basenu Kolubara. Uspeli smo da dokažemo da nas predstavnici svih vlada Srbije lažu godinama jer se pitanje Kosova koristi za pravo za bogaćenje pojedinaca. To nije patriotizam, to je najobičnija pljačka – ogorčeno priča autorka emisije "Insajder".

U tački 10 uputstva koje je izdala RRA se kaže: "U toku predizborne kampanje emiteri treba da iz svog programa isključe dokumentarne, igrane, zabavne i slične emisije i filmove u kojima se pojavljuje funkcioner, istaknuti predstavnik podnosioca izborne liste ili kandidat i da izbegavaju druge oblike indirektne političke propagande u redovnim emisijama. Najave preizbornih mitinga, tribina (glasom ili putem kajrona i sl.) mogu se objavljivati samo u plaćenim terminima i oglasnim porukama."

Izvor: Dafina Dostanić za "Blic"

brankica stankovićemisija insajderrra