Muzički šou „Operacija trijumf“

Rijaliti-šou o kome se nedeljama priča, a koji se mesecima priprema, „Operacija Trijumf" počeće u ponedeljak, 29. septembra u 21 čas, gala koncertom na kome će, pored 16 najvećih muzičkih talenata bivše Jugoslavije, nastupiti i američka R'n'B zvezda Anastazija. Tokom tri sata, na impozantnoj bini zapevaće mnoge zvezde eks-YU regiona: Karolina Gočeva, grupa „Let 3“, Sergej Ćetković, Jelena Rozga....

Najveći, najskuplji i najambiciozniji projekat na ovim prostorima, muzički šou „Operacija trijumf“, trajaće 100 dana, tokom kojih će se 16 takmičara boriti za muzičku karijeru. Oni će u izmenjenoj kući „Velikog brata“ od vrsnih umetnika učiti sve o šou-biznisu, pevanju, igranju, sviranju…. Direktor akademije koju će pohađati biće estradni menadžer Saša Dragić. U žiriju će biti Marina Tucaković (tekstopisac), Tonči Huljić (kompozitor) i Ismeta Karovac (pevačica iz Bosne i Hercegovine) i on će ocenjivati nastup svakog studenta i najlošijeg u sedmici nominovaće za napuštanje kuće.

Za sportske aktivnosti biće zadužen Doktor Filgud, scenski pokret će predavati američka plesačica Loren Autlav, učesnica “Super boula”. Reditelj programa će biti Žos Badi iz Holandije, glavni kreativni čovek producentske kuće „Edemol“. Slavni italijanski stilista Đovani Kjači, čovek koji ja zaslužan za imidž Maraje Keri, Sabrine Ferili, nekada Lajze Mineli i Sofije Loren, biće zadužen za stil-voditelja i učesnika serijala „Operacija trijumf“. Kjači je radio kao stilista većinu emisija na RAI uno, za mnoge filmove i pozorišne predstave, prava je zvezda u Italiji i čovek koji se smatra stilistom iz sveta visoke mode.

Voditelji programa biće Nikolina Pišek, Milan Kalinić i Ana Mihajlovska. Dodatne emisije „Najgori od sve dece“ vodiće Marijana Mićić i Dragan Marinković - Maca, dok će emisiju „Operacija trijumf - mozak“ voditi Sanja Rajković-Jovanović.

"Trijumf" muzička kuća

Kuću je dizajnirao Mišel Sarfati, koji je u Košutnjak pokušao da prenese deo atmosfere iz francuske „Operacije trijumf“. Pored soba za spavanje i dnevnog boravka, učesnici će moći da koriste internet, telefon, a ples i scenski nastup će učiti u novim, posebno opremljenim prostorijama. U njoj se nalazi veliki roze klavir, na zidovima sa svih strana „vrebaju" zvučnici, a ukrašavaju ih i dve raritetne gitare, od kojih je jedna pripadala legendarnom Džimiju Hendriksu.

U dvorištu preovlađuju pastelne boje sa detaljima od tamnog drveta, u trpezariji i dnevnom boravku crvenkastosmeđi tonovi. Sto i velika crvena fotelja u koje su ugrađeni zvučnici jasno pokazuju da je reč o muzičkom šou-programu. Čak i ljubičasta tuš kabina na zidovima ima note. Takmičarima je na raspolaganju učionica, kancelarija za direktora muzičke akademije kao i kontakt soba za komunikaciju sa fanovima, a ponekad i medijima.

Šta će da rade buduće zvezde

Pod konstantnim budnim okom kamere oni će učiti kako da se ponašaju, osećaju, oblače, igraju, pevaju, sviraju i nastupaju kao prava muzička zvezda. Njihov dan će počinjati oko 10 časova, što je prilično rano u odnosu na ustajanje domaćih i stranih muzičkih zvezda. Učesnici moraju da doručkuju do 11, a nakon toga, počinje šou. Podeljeni u grupe oni odlaze prvo na čas fiskulture, a dobar deo prepodneva provešće na časovima pevanja i koreografije. Nakon ručka, koji dobro dođe kao predah, sledi uvežbavanje pesama i koreografije za gala veče.

Nakon večere je vreme za odmor, druženje, bazen ili kontakt sa spoljnim svetom. U potpuno izolovanoj sobi, oni do mile volje mogu da koriste internet ili troše telefonske impulse na ogovaranje konkurencije. Sve u svemu, gotovo osam sati svakog dana provešće na različitim časovima. Jednom nedeljno, takmičari će sa pravim zvezdama i specijalnim gostima organizovati koncerte, a publika i žiri odlučivaće koji takmičar napušta šou.

Samo će jedan biti u prilici da snimi album, kako za područje zemalja u kojima će se šou prikazivati, tako i za svetsko tržište, uz organizovanje koncertnih turneja, promocija.. Garant za ovo je najveća producentska i muzička izdavačka kuća na svetu „Universal“. Pobednik će album snimati delom i na engleskom jeziku, a oni će garantovati digitalnu prodaju u celom svetu, rame uz rame s njihovim velikim zvezdama. Stručnjaci „Universala“ zajedno će sa eminentnim domaćim autorima i stručnjacima učestvovati u pravljenju albuma i preneće znanje koje je neophodno za vrhunski album.

Tekst i foto: Jelena Antonijević
Foto voditelja: Nebojša Babić