Lepe noge - zdrave noge

U većini slučajeva nije u pitanju ozbiljan zdravstveni problem, već više nelagodnost koja se može rešiti uz neke male i korisne savete.

Fizička aktivnost

Lekari savetuju redovno bavljenje fizičkom aktivnošću. Poželjno je što više pešačiti, a i sportovi poput plivanja ili vožnje biciklom mogu pomoći da se bez nepotrebnog naprezanja ojača tonus mišića nogu i smanji nakupljanje celulita.

Bez prekrštanja nogu

Nikako nemojte da tokom dugo vremena držite nogu preko noge. Kada se prekrste noge, odmah se stežu kapilari i dolazi do skupljanje tečnosti u krvi i venama. Ako baš nikako ne možete da se oslobodite ove navike često menjajte položaj nogu.

Izbegavajte i dugo stajanje ili sedenje u istom položaju, prekomernu vrućinu, koja je jedan od najvećih neprijatelja vena, jer dovodi do njihovog širenja. Podrazumeva se da se izbegava i tuširanje u vrućoj vodi i prekomerno sunčanje.

Ishrana

Zdrava i lagana ishrana može itekako da pomogne. Prekomerna težina može povećati pritisak u nogama, i tako otežati protok krvi u srce. Izbegavajte slanu hranu, a jedite što više namirnica bogatih vlaknima.

nogeživi zdravo