Osvetnici

Kad se neočekivani neprijatelj pojavi i zapreti sigurnosti celog sveta, Nik Fjuri, direktor agencije zadužene za internacionalno održavanje mira poznate pod nazivom ŠILD, moraće da sastavi tim koji će izvući svet s ivice propasti. Započeće hrabru potragu za regrutima koja će se dešavati po celom svetu.

U filmu igraju Robert Dauni Džunior, Kris Evans, Mark Rufalo, Kris Hemsvort, Skarlet Johanson i Semjuel L. Džekson, a režiju potpisuje Džos Vidon. Marvelovi "Osvetnici" su zasnovani na popularnom Marvelovom stripu "Osvetnici" koji je prvi put izdat 1963. godine i od tad predstavlja instituciju u svetu stripova.

Pripremite se za uzbudljivi filmski događaj, prepun akcije i spektakularnih specijalnih efekata, kad se Marvelovi "Osvetnici" okupe u maju 2012. godine.

Scenario i režija: Joss Whedon
Uloge: Robert Downey Jr. Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard, Samuel L. Jackson
džeremi renerdžos vedongvinet paltroukris evanskris hemsvortmark rufalorobert dauni džuniorsemjuel l. džeksonskarlet johansonthe avengerstom hidleston