LE:Tri španska tima i Sporting u polufinalu

U dva špansko-nemačka duela Atletik Bilbao i Šalke su igrali 2:2 i posle trijumfa Baskijaca u Gelzenkrhenu od 4:2 Atletiko je otišao dalje, dok je Atletik Madrid i u drugom duelu pobedio Hanover sa 2:1.

Valensija je ubedljivo pobedila AZ Alkmar sa 4:0 posle poraza od 1:2 u Holandiji prošla dalje kao i Sporting iz Lisabona koji je sačuvao prednost iz prvog meča od 2:1 pošto je u Harkovu igrao sa Metalistom 1:1.

Na stadionu San Mames u Bilbau gosti su poveli u 29. minutu preko najboljeg strelca takmičenja Jana Klasa Huntelara. Ibai Gomes uspeo je da izjednači pred kraj poluvremena. Raul Gonsales doneo je novu prednost gostima u 52. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Markel Susaeta izjednačio za konačnih 2:2.

Valensija je posle 17. minuta vodila sa 2:0 protiv Alkmara pošto je dvostruki strelac bio odbrambeni fudbaler Adel Rami. Žordi Alba i Pablo Ernandes potvrdili su dobru igru domacina i postavili konačnih 4:0.

Atletiko Madrid je uspeo na gostovanju u Hanoveru da zabeleži pobedu. Madriđani su poveli golom Adrijana u 63. minutu. Izjednačio je Mame Biram Dijuf u 82, da bi Radamel Falkao u poslednjim trenucima meča doneo pobedu Atletiku.

Sporting je svoje mesto među tri španska tima izborio pošto je u Harkovu poveo preko Rikija van Volofsfinkela koji je pogodio u 44. minutu. Izjednačenje i nadu domaćinu da mogu do rezultata koji bi ih odveo dalje doneo je Jonatan Kristaldo već na startu drugog dela meča. Ipak, Metalist nije uspeo da postigne drugi gol i odvede meč u produžetke.

Iberijski dueli u polufinalu igraće se 19. i 26. aprila.

Beta

liga evrope