Ko više zvoca muškarci ili žene?

Dugačak je repertoar zvocanja. Kažu da su najčešće žene te koje zvocaju, te da su mnogi muževi bežeći glavom bez obzira od zvocanja, spas našli u naručju neke druge žene.

Ali da li je to zvocanje ili zanovetanje samo ženska mana.

Dame bi trebalo da izbegavaju zanovetanje ukoliko žele da sačuvaju svoj brak, jer ono može da bude isto toliko opasno koliko i preljuba ili loše upravljanje finansijama, ističu stručnjaci, navodeći da ova "toksična dinamika" u komunikaciji neizbežno vodi do prekida veze.

- Ljudi prigovaraju zato što imaju osećaj da neće dobiti to što traže od druge osobe, pa imaju potrebu da im to stalno traže ne bi li na kraju to i dobili - objašnjava psiholog Skot Vecler.

Stručnjaci tvrde da žene češće zanovetaju od muškaraca, jer su one po prirodi odgovornije za upravljanje kućom i porodičnim životom.

Žene su isto te koje su u stanju da brže uoče problem u braku i kada nešto traže, a ne dobiju odgovor.

Problem je u tome što stalnim ponavljanjem samo još više pogoršavaju stvar. Muškarci, takođe, snose deo krivice, jer im se retko desi da daju jasan odgovor na postavljeno pitanje.

Muškarac će se truditi da "ne čuje" ženino zvocanje, jer se zbog toga oseća kao dečak koga majka prekoreva. Oni se najčešće ne "izjašnjavaju" ili zato što ne znaju šta da kažu ili ne žele da razočaraju svoju suprugu.

ljubav i seksseks