Džesika Lang, Elizabet Olsen i Tom Felton stižu u Beograd!

Erotski triler "Tereza Rakin" (Therese Raquin), inspirisan istoimenim romanom čuvenog francuskog pisca Emila Zole, režiraće Čarli Straton kome je ovo rediteljski debi u svetu dugometražnog igranog filma. Straton je okupio poznatu glumačku ekipu koju čine: iskusnom Džesika Lang, mlada zvezda Tom Felton iz filmova o Hariju Poteru, sve popularnija Elizabet Olsen, inače sestra bliznakinja Meri Kejt i Ešli Olsen, kao i Oskar Ajzak, akcioni heroj "Bornovog identiteta", "Robina Huda", jedna od zvezdi Madoninog filma "W.E." i hita "Drive". A tu je i britanski komičar Met Lukas, koga se publika seća iz "Deveruša" i "Alise u Zemlji čuda".

FOTO GALERIJA
: Oskar Ajzak u ekipi "Ozbiljno seksi novih zvezda"

Radnja Zolinog romana smeštena je pred kraj 17. veka u Parizu i prati priču o Terezi Rakin, koju tetka (Džesika Lang) na silu udaje za bolešljivog rođaka. Iako je Tereza pod velikim pritiskom i uticajem svoje tetke, nakon izvesnog vremena u braku bez ljubavi započinje strastvenu aferu s najboljim prijateljem svoga muža. Međutim, pravi zaplet nastaje onog trenutka kada dvoje ljubavnika odluče da naprave zaveru i ubiju Terezinog supruga.

FOTO/VIDEO: Elizabet Olsen - Moderna diva Holivuda

Iako je snimanje filma najavljeno još u novembru prošle godine, nekoliko puta je odlagano zbog promena u glumačkoj postavi, jer je još jedna izvanredna glumica Glen Klouz u poslednji čas odustala od uloge koja je zatim pripala Džesiki Lang.

Glen Klouz nije želela da objašnjava zašto je odustala od uloge madam Rakin, ali se u holivudskim krugovima šuškalo da je upravo ta glumica godinama insistirala na adaptaciji ovog Zolinog romana.

Ekipa filma "Tereza Rakin" boraviće u Srbiji dva meseca, a prema nekim najavama snimanje bi trebalo da počne već krajem meseca, dok se premijera očekuje početkom 2013. godine.

Po svemu sudeći, prolećni meseci su najatraktivniji za snimanje filmova holivudske produkcije u našoj zemlji, kao što je bio slučaj sa "Koriolanom" 2009. godine i "Gavranom", koji je u istom periodu sniman 2011., a čija je premijera zakazana za 27. april. Takođe, u Pinkovim filmskim studijima u Šimanovcima snimana i SF akcija "Lockout" koja u beogradske bioskope stiže 23. aprila kada je zakazana premijera u Sava centru.

POGLEDAJ I FOTO GALERIJU: Holivudske zvezde u usponu

Izvor: Marija Mijatović za "Blic"/K.M.

čarli stratondžesika langelizabet olsenmet lukasoskar ajzaktereza rakintom felton