Čokoladne čarolije

U jednoj od najlepših ulica Beograda, Krunskoj, nalazi se poslastičarnica Choko. Pravo je mesto za opuštene razgovore s prijateljima, ali može poslužiti i kao dobra varijanta za poslovni sastanak, ako niste ljubitelj poslovnih ručkova.

Sastoji se od dve prostorije - male separe sale, uređene u kombinaciji roze i crnih tonova, koja deluje romantično i veselo, i luksuzno sređene sale s okruglim stolovima koja, nasuprot prvoj, odaje utisak prijatne otmenosti.

Mira Bakalo, menadžer, dočekala nas je s osmehom na licu i preporukom kako da započnemo ovo slatko druženje. Trio color, kolač koji se pravi od tri vrste čokolade, i kolač od maline, očarali su nas i nabacili nam osmeh na lice. To je, uz brazilsku muziku, verovatno bio jedan od boljih načina za početak ove Choko priče.

Vlasnik Felipe Cezar, ili Gustavo, kako nam je osoblje otkrilo da ga zovu, duh svoje zemlje preneo je u ovaj lokal putem muzike. Tako svakog petka organizuje samba večeri. Kažu da Brazilac koji peva uz zvuke trijangla s lakoćom uspeva da atmosferu dovede do usijanja. Kokteli su drugi pečat Brazila. Najpopularniji, caipirinha, priprema se od zelenog limuna, šećera i brazilske rakije chachasa, koja se pravi od šećerne trske. Tu su i cuba libre sa koka-kolom, rumom i limunom, mojito sa belim rumom i drugi. Originalnom ukusu koktela doprinosi brazilsko mleko. Cene su za svačiji džep - do 270 dinara.

Kolači koje ovde možete probati prave se isključivo po italijanskim receptima i od italijanskih materijala. Smiljana Tomi napravila je kolač s lešnikom, za koji se koriste čokoladna kora, fil od lešnika i čokolade i preliv od karamele. Ledena lily torta bila je druga poslastica koju nam je pripremila, a sastoji se od čokoladnog fila s komadima keksa i krema od crvene pomorandže. Fantastično dekorisani, isto tako dobrog ukusa. Cena od 200 dinara je mala za zadovoljstvo kakvo će vam pružiti jedan ovakav slatkiš.

Osim slatkih čarolija, Choko u ponudi ima i kafu s različitim sirupima, karamelom i cimetom, kao i veliki broj francuskih čajeva, od kojih domaćini posebno ističu napitak kuće Marko Polo.

U Choko ukusima možete da uživate na poslovnim ili porodičnim skupovima, tako što ćete naručiti torte i domaće sitne kolače, ili iznajmiti prostor za prezentacije, promocije ili rođendane.

Kada želite da obradujete svoju lepšu polovinu, ne brinite za njenu strogu dijetu, već svratite u Choko - sigurno će vam oprostiti.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Sanja Knežević

poslastičarnica choko