Koja pravila je baka unuci otkrila o seksu, ljubavi i braku

Razgovori o seksu su, u većini slučajeva, mučni kako roditeljima tako i samim tinejdžerima koji polako ali sigurno upoznaju svoju seksulanost. Neki matorci progutaju knedlu, posade svog pubertetliju pred sebe i pregrme taj neugodan razgovor, dok drugi seksualno vaspitanje svog deteta prepuste njemu samom.

Izvesna baka Karmela seksualni život svoje 20-godišnje unuke Alison DeNisco nije htela da prepusti pukom slučaju. Kada je saznala da Alisonini roditelji nemaju pojma da li je njihova ćerka seksualno aktivna ili je još uvek devica, 86-godišnja baka Karmela je odlučila da svu svoju mudrost i životno iskustvo o ljubavi i vezama objedini na jednom mestu - pismu koje će predati unuci.

Iako su pravila namijenjena Alison, ona mogu da posluže svakom roditelju kao izvor ideja, ali i svakoj mladoj tinejdžerki koja tek upoznaje svoje telo, piše sajt "Nerve", a prenosi "Metroportal"

Ovako glasi pismo bake Karmele:

"Voljena Alison,

Sada kada si postala odrasla žena želim da ti prenesem svoje misli i savete o seksu i ljubavi, kao i nekoliko pouka o ljudima.

1. Kako bi znala da ste oboje zaljubljeni moraš da osetiš "povezanost" u krevetu. Ako za vreme seksa osećaš da si sama u postelji, s POGREŠNIM si muškarcem. Ovo je KRUCIJALNO! Veza uma, tela i duše!

2. Svi žude za iskrenom ljubavi, međutim retki je iskuse - to se zove "srodna duša". To je najveći oblik ljubavi - osećaj vere. Kao da si pronašla Boga. To saznaš odmah, "ljubav na prvi pogled". Ti znaš da ti je on suđen i da će biti pravi suprug, a on zna si ti njegova buduća supruga.

3. Ako za vreme seksa žena ne uživa, toplo preporučujem da ona bude gore. Ta poza uvek funkcioniše i garantuje ženi orgazam i uživanje. Ako želi da te oralno zadovolji, prepusti se i uživaj!

4. Uvek budi sigurna da je partnerov penis ČIST. Proveri da li ga je oprao sapunom i vodom pre nego što je legao u krevet.

5. Mnogi muškarci su SVINJE. Žele seks svaki dan. Ako ti nije do seksa ti ne moraš svaki put da pristaneš kako bi mu udovoljila. Nikada nemoj da radiš stvari protiv svoje volje. Kako bi umirila svinju, pruži mu ručnu stimulaciju.

6. Nikada, ama baš nikada, nemoj da praktikuješ ANALNI seks! Možeš da dobiješ razne bolesti, pogotovo ako nakon analnog pređete na vaginalni seks. Takođe, ORALNI seks je opasan ako imaš posekotine u ustima. Muškarci ga obožavaju. Nemoj nikada da progutaš njegovo SEME. Možeš dobiti neke polne bolesti. Ne postoji lek za herpes. Klamidija i gonoreja nemaju simptome, ali mogu da te učine sterilnom. Oboje bi trebalo da uzimate antibiotike.

7. Neki muškarci prerano ejakuliraju; to je vrlo loše za žene i jako frustrira. On bi trebao da nauči kako da se kontroliše.

8. Kako bi se devojke pripremile, važna je predigra. Kako postaješ starija, a time i iskusnija, možeš da preskočiš te radnje i onda je sve gotovo za samo 7 minuta.

9. Možda znaš sve ove savete, ali nadam se da će ti koristiti; volim te i ne želim da napraviš veliku grešku. Nikada ne ulazi u brak s mišlju: "Ako ne budem srećna uvek mogu da se razvedem". Kada su deca u priči, nikada nema pravoga razvoda. Bivši muž će uvek biti u tvom životu, zato budi sigurna da se udaješ za pravog momka.

10. Nikada nemoj da se udaješ za nasilnog muškarca koji želi da te kontroliše. Kada te muškarac voli, pokazuje ti dužno poštovanje. Biće ponosan na tebe i tvoje uspehe - neće biti ljubomoran i pratiti svaki tvoj korak ili te udaljavati od porodice i prijatelja. Budi sigurna da dolazi iz srećne porodice s puno ljubavi i da njegovi majka i otac imaju dobar brak.

11. Dečku nikada nemoj da otkrivaš visinu plate, da li imaš ušteđevinu ili neko nasledstvo. Neki muškarci traže žene s novcem. Ja ne poštujem takve tipove! Ako mu je račun u minusu, odmah ga OSTAVI! Finansije raspravljaj samo s muškarcima za koje se želiš da se udaš.

12. Ako voliš da trošiš novac, nemoj da se spetljaš sa škrticom jer vaša veza neće uspeti. Oboje morate biti štedljivi.

13. Na početku veze nemoj da osećaš obavezu da moraš da imaš seks samo zato što ti je platio večeru. Kako bi izbegla ovakvu situaciju, plati svoj deo računa. Vi se tek upoznajete, a ti nisi neka beskućnica kojoj treba obrok.

14. Budi srećna. Budi s osobom bez koje ne možeš i u čijoj blizini uživaš. Poštuj ga. Čuvaj se ženskaroša i pijanica.

15. Muškarca ćeš najbolje upoznati ako idete na zajedničke vikende i odlazite zajedno na odmore. Ako nije siguran da li želi da se obveže, OSTAVI GA. Nema izgovora.

16. Nadam se da ćeš pronaći sreću koju zaslužuješ. U vezi bi trebalo da bude ljubavi, poštovanja, divljenja, poverenja, te psihičke i fizičke povezanosti. Ako pronađeš "pravu ljubav" živećeš srećno do kraja života. To je istina.

S ljubavlju,
Baka Karmela"

Šta kažete, kakva baka legenda?!

bakaljubavmuško - ženski odnosiseksveze