Riberi: Presrećan sam!

"Presrećan sam. Ovo je veliko dostigniće za igrače i klub. Nismo pokazali strah na terenu i zasluženo smo došli do finala", kazao je Riberi.

On je bio u satsavu Bavaraca i pre dve godine kada je ta ekipa igrala u finalu protiv milanskog Intera, ali nije bio na terenu zbog suspenzije.

"Ovo će mi biti prvo finale u karijeri, pošto sam propustio utakmicu sa Interom pre dve godine zbog suspenzije. Vrlo sam srećan i uzbuđen", rekao je francuski reprezentativac.

Bajern je u sredu uveče u Madridu obezbedio nastup u finalu pošto je posle penala bio bolji od Reala.

POGLEDAJ VIDEO: Murinjo na kolenima

Bavarci su trijumfovali nedelju dana ranije na svom terenu sa 2:1 da bi Real istim rezultatom bio bolji na Santjago Bernabeu pa su se posle produžetaka šutirali penali.

Čak tri igrača Reala promašili su sa bele tačke da bi u četvrtoj seriji Bastijan Švajnštajger pogodio mrežu Ikera Kasiljasa I obezbedio svom timu prolaz u finale.

Bajern će 19. maja igrati u finalu sa londonskim Čelsijem koji je izbacio drugog španskog predstavnika u polufinalu, Barselonu.

Meč će se igrati na Alijanc areni u Minhenu koja je domaći teren Bajerna pa će nemački klub imati šansu da postane treća ekipa koja je uspela da dođe do naslova prvaka Evrope na svom terenu.

Do sada je to uspelo Real Madridu 1957. i Interu 1965.

Beta

bajern minhenfrank riberiliga šampiona