Prosinečki hoće da se Zvezda iskupi

"Znamo da je Jagodina dobra ekipa i da su hit proleća. Imaju ambiciju da idu u Evropu, ali mi želimo da odigramo dobro posle slabog nastupa na Karaburmi i vratimo se na pobednički kolosek. Mislim da ćemo igrati mnogo bolje nego protiv OFK Beograda (1:1)", rekao je Prosinečki novinarima u Beogradu.

Zvezda sutra od 19.00 dočekuje Jagodinu koja igra odlično u ovoj polusezni i trenutno je peta, s bodom manje od Vojvodine na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu. Crveno-beli su u prošlom kolu uspeli da izjednače na Karaburmi i izbore remi.

Prosinečki je kazao da razume igrače, ali da je takav pristup ipak nedopustiv kada se igra u Zvezdi.

"Jednostavno, dođe takva utakmica u kojoj loše stojiš i nisi motivisan, ali to je nedopustivo kada igraš za Crvenu zvezdu. Nije bilo na nivou na kome smo navikli, a to je da se ekipa bori i pokaže želju za pobedom", rekao je Prosinečki.

Hrvatski trener je kazao da je ekipi važno da odigra dobro protiv Jagodine da bi spremno dočekala derbi u sledećem kolu.

"Važno nam je da dobro odigramo protiv Jagodine, jer nam posle toga sledi Partizan. Hoćemo da pokažemo da ih nismo slučajno dobili dva puta uzastopno. Hoćemo da dobijemo sve do kraja u prvenstvu, ali naravno da nam je finale kupa prioritet", rekao je Prosinečki.

Neizvestan je sutra nastup kapitena Nikole Mikića i Nikole Petkovića zbog povreda, dok Duško Tošić sigurno neće nastupiti, takođe zbog povrede.

Beta

fk crvena zvezdajelen super ligarobert prosinečki