Antić ostaje predsednik Skupštine Beograda

BEOGRAD - Za Antića se, tajnim glasanjem, izjasnilo 67 odbornika Skupštine grada od ukupno 110 odbornika.


Antić, koga je predložila koalicija SPS-PUPS-JS, bio je jedini kandidat za predsednika Skupštine grada, a tu funkciju obavljaće u naredne četiri godine.

Antić je zahvalio građanima na podršci i dodao da su oni na izborima 6. maja definisali ko u naredne četiri godine treba da vodi grad i dodao da prioritet rada treba da bude nastavak infrastrukturnih projekata, prenosi Beta.

Vučić i Vulin podneli ostavke:
Tokom rasprave o izboru predsednika, lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin podneli su ostavke na mesta odbornika.

Vučić - koliki je dug?

Aleksandar Vučić je tokom rasprave rekao da je dosadašnja gradska vlast napravila "nezapamćen dug" od oko 802 miliona evra.

Đilasov odgovor:
Dosadašnji gradonačelnik Dragan Đilas rekao je da je Beograd manje zadužen u odnosu na neke druge gradove, navodeći da je dug Beograda nekoliko desetina puta manji od duga Njujorka.

Šta je sa odbornikom SNS iz Surčina?

U toku rasprave, Vučić je, izmedju ostalog optužio DS "za kidnapovanje odbornika SNS" u Surčinu, a Đilas je odgovorio da će nadležni organi ispitati sve u vezi sa konstituisanjem vlasti u toj beogradskoj opštini, "pa i privođenje odbornika u objekte u kojima žive poznati krimilanci a sad imaju status zaštićenog svedoka".

Aleksandar Antićaleksandar vučićdragan ?ilasSkupština Beograda