Vakcina protiv raka bubrega uspešno prošla ispitivanja

IMA901 se koristi kod pacijenata koji imaju rak bubrega. Sastoji se od deset sintetičkih peptida povezanih sa tumorom (TUMAP), koji aktiviraju vlastite telesne T-ćelije, koje napadaju tumor. kažu istraživači sa Univerziteta u Tubingenu (Tübingenu), javljaju agencije

Za razliku od hemoterapije, ovaj proces pokreće imuni sistem tela i mobiliše ga za napad na rak.

- Ovo istraživanje je ključni korak u razvoju imunoloških terapija protiv raka. Princip koji smo ovdje iskoristili, aktivna imunizacija protiv antigena raka, koji su ranije identifikovani u ćelijama raka, se može koristiti za bilo koju vrstu raka. Istraživači sa Univerziteta u Tubingenu su već ranije objavljivali slične radove za slučaj raka creva i prostate - kazao je dr Hans-Georg Ramense.

Poseban aspekt ovog istraživanja je unikatna analiza imunološkog odgovora na antigene raka, preciznije, karakteristike belih krvnih ćelija, koje su uključene u proces, su detaljno analizirane za vreme imunizacije.

Istraživanjem je potvrđena hipoteza da se lečenje raka može dalje razvijati širokom aktivacijom imunog sistema protiv raznih struktura na površini tumora.

rak bubregarak dojkerak plu?aživi zdravo