FSS podržao žalbu Vojvodine

Pismo, koje je potpisao generalni sekretar Zoran Laković, upućeno je direktoru Takmičarskog odeljenja UEFA Đorđu Marketiju.

"Dobro poznajemo propise u oblasti fudbala, kao i činjenicu da je suđenje na fudbalskim utakmicama, kao sastavni deo igre, apsolutno nezavisno i da se sa žalbama ne može uticati na konačan rezultat. Ipak, želimo da podržimo formalnu žalbu našeg kluba, koju je povodom ove utakmice uložena", kaže se između ostalog u dopisu FSS.

FSS takođe želi da ukaže na propuste, sa jasnom namerom da nadležni u UEFA daljim odlukama učine sve da ne dođe do ponavljanja takvih grešaka, koje su loše za takmičenje.

"U ovom slučaju, greškama na račun Vojvodine, kažnjen je i srpski klupski fudbal, jer smo eliminacijom jednog od predstavnika ostali bez prilike da se borimo za osvajanje novih bodova na evropskoj sceni i popravak koeficijenta, veoma važnog za takmičenje u narednim sezonama", dodaje se u saopštenju.

Vojvodina je 10. avgusta uložila žalbu nadležnim organima UEFA zbog propusta u suđenju na utakmici protiv Rapida.

Novosađani su naveli sve propuste i apostrofirali činjenicu da su sva tri gola na dvomeču protiv Bečlija primili u nadoknadi vremena, od toga jedan, ispostaviće se odlučujući, iz penala.

(Tanjug)

fk vojvodinafssfudbal