Da li su Peranović i Jasenovac isto?

Voditeljka je u društvu medijskog analitičara Srboljuba Bogdanovića prelistavala dnevne novine u Jutarnjem programu i zadržala se na tekstu o katoličkom svešteniku Stjepanu Razumu, koji negira ustaške zločine u logoru Jasenovac, odnosno da je to "srpski mit".

- Čovek ovog prezimena tvrdi da logor u kojem su tokom Drugog svetskog rata ubijeni Srbi, Jevreji i Romi, da je to izmišljena priča i veliki srpski mit. Rekao je da je vreme da sruše taj mit o Jasenovcu - pročitala je deo vesti, a zatim, na konstataciju svog gosta da je interesantno da to čine predstavnici Katoličke crkve, Olja je kako prenosi "Kurir" rekla:

"Pa šta mislite, da je kod nas drugačije?" - upitala je Olivera Kovačević.

- Mislite da nisu davali blagoslov (misleći na predstavnike Crkve) za različite stvari .., Pa da, ovaj Razum govori da nije bilo Jasenovca, a Peranović ubio lopatom čoveka! - rekla je Olivera Kovačević.

Gost je kazao da to nije uporedivo, da ne vidi sličnost između "prilično tolerantne ustanove" i njenih sveštenika sa onima u Hrvatskoj.

- Ali, mislite li da ima povoda i s naše strane? Kad otkopavate jedne grobove, otkopavate i na drugoj strani druge... Koliko godina se kod nas priča o različitim rehabilitacijama? - rekla je Olivera Kovačević.

- Došli su i do Nedića, verovatno će doći i Ljotić na dnevni red... Zar onda nije prirodno da se i druge strane bave rehabilitacijom ili sličnim pričama? - upitala je ona na šta je dobila odgovor da se rehabilitacije moraju razlikovati od nacističkih zločina.

Povodom svega voditeljka kaže: "Mojim pitanjem da li se čini da i kod nas situacija nije drugačija, htela sam da upozorim na to da i u našoj crkvi ima takvih pojedinaca koji su u najmanju ruku neadekvatni, koji takođe nemaju razum! Svako ko je drugačije shvatio moju izjavu u startu je bio nedobronameran" - kaže Olivera Kovačević.

branislav peranovićolivera kovačević