Sanacija zemljotresa - Pandorina kutija

"Postoje ozbiljne indicije da je bilo velikih propusta, nenamenskog trošenja, malverzacija u novcu i materijalu, što ne mogu da dokažem, ali otvaramo tu priču i ući ćemo u nju do kraja", kazao je Jovanović u utorak uveče u emisiji kraljevačke televizije.

On je dodao da ukoliko u ovom slučaju bude odgovornih, niko neće biti poštedjen.

"Ukoliko bude bilo posla za Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo, nikoga štedeti nećemo, jer ko god se ovajdio na tome neka mu je na čast, ali neka odgovara", izjavio je Jovanović.

Gradonačelnik Kraljeva je kazao da je na osnovu dosadašnjeg uvida u dokumentaciju o sredstvima koja su utrošena za sanaciju zemljotresa koji je ovaj grad pogodio, "tek odškrinuta Pandorina kutija".

"Ta Pandorina kutija je tek odškrinuta, što znači da ćemo tek morati da udjemo u kompletnu priču oko zemljotresa, da vidimo šta se tu radilo kako bismo došli do pravih podataka, koliko je potrošeno, koliko materijala i dr., i ja ću to sigurno objaviti", kazao je Jovanović.

On je naveo da podaci u gradskoj upravi o sanaciji zemljotresa nisu sredjeni, zbog čega je veoma teško sagledati stanje.

KRALJEVO, 29. avgusta 2012.(Beta)

malverzacijazemljotres