Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak: Joškin Šiljan - Sve nas boli tuđa nesreća

Ugledni prestonički mesečnik na engleskom „Diplomacy&Commerce“ u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom u Beogradu, Nj.E. ambasadorom Hrvatske u Srbiji, Hidajetom Biščevićem, novinarkom Duškom Jovanić i brojnim drugim umetnicima i javnim ličnostima iz Srbije pokrenuo je humanitarnu akciju prodaje slika i fotografija pod nazivom „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak - slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj.“

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i ambasador Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove na humanitarnoj onlajn prodajnoj akciji na sajtu http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/ a celokupan prihod će biti doniran stanovništvu pogođenom razornim zemljotresom koji je u decembru pogodio Hrvatsku.

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su, za sada, slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Janoš Mesaroš, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Mila Gvardiol, Sever Zolak, Miša Obradović, Milan Marković, Marko Krunić, Joškin Šiljan i Nebojša Babić a pozivamo i druge umetnike da se pridruže i pomognu!

- Doniran rad je iz ciklusa "Nepričave priče". Sam naziv rada je u duhu nepričavanja, nema nikakve veze ni sa slikom ni sa pričom, sve se predaje posmatraču da on "trlja glavu". Nemam nikakav drugi razlog za doniranje, osim što smo svi ljudi i što nas boli tuđa nesreća - kaže Joškin Šiljan povodom učestvovanja u humanitarnoj akciji.

Ujedinimo se u humanosti - pridružite se akciji za pomoć stanovništvu Gline, Petrinje i Siska!

„Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ - Humanitarna akcija magazina Diplomacy&Commerce - tehničke instrukcije

Svi eksponati se prodaju po početnim cenama i mogu se pogledati na web adresi http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/

Upit za kupovinu dela može se poslati na mejl adresu auction@diplomacyandcommerce.rs

Ukoliko nakon isteka trajanje akcije željena slika nije prodata, kupcu će biti poslata uplatnica sa iznosom naznačenim na sajtu.

Kupljeno umetničko delo će se moći preuzeti na svečanom događaju u rezidenciji ambasadora Hrvatske koji će se, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera organizovati na dan koji će naknadno biti iskomuniciran. Program i ceremoniju uručenja kupljenih slika i fotografija će voditi pevač i glumac Frano Lasić.

Sav prihod koji se prikupi tokom humanitarne akcije prodaje slika i fotografija „Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak“ magazina Diplomacy&Commerce će biti doniran stanovništvu pogođenom stravičnim zemljotresima u Hrvatskoj.

Onlajn prodaja umetničih dela, slika i radova će na sajtu magazina Diplomacy&Commerce trajati od 08.01. do 25.01.2021. godine.

biljana cincarevićcile marinkovićdiplomacy&commerceDragan Stojkovduška jovanićFrano LasićglinahrvatskaHrvatski poslovni klub u Beograduhumanitarna akcijaJanoš MesarošJelena BlečićJoškin ŠiljanMarko KrunićMila Gvardiolmilan markovićMilena LasićMilena Zevumiša obradovićnebojša babićNj.E. Hidajet BiščevićpetrinjepomocRobert ČobanSever Zolaksisakslikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u HrvatskojUmetnici iz Srbijezemljotres