Sledeća zima u crvenom

MILANO - Sledeće zime će žene nositi - crveno, tvrde u italijanskoj modnoj kući "Prada". Mijučija Prada je izrazila iznenađenje što je u Milanu ovacijama dočekano predstavljanje njene kolekcije za zimu 2009/2010, koja ribarske čizme kombinuje sa elegantnim kostimima, uz korišćenje kože, somota i vune.

"Vrlo često je ono što se meni dopada drugima dosadno", izjavila je Mijučija Prada.

Ona je, da bi stvorila intimnu atmosferu, publiku smestila na metalne skele iznad četvrtaste piste, koja je izgledala kao bokserski ring, ali su posetioci revije imali problema da nađu svoja mesta u polumraku.

Prada je kaišima ukrasila skoro sve vunene kapute, jednostavne haljine i klasične kostime iz kolekcije. Čak su i visoke kožne čizme bile zakačene za kaiš.

Ono što je bilo potpuno neočekivano je - korišćenje crvene boje. Minimalizam je smatran zaštitnim znakom "Prade", ali su crveni džemperi, šorcevi i haljine učinili da nova kolekcija izgleda romantično i seksi.

Mijučija Prada je priznala da joj je posebno drag crveni kostim sa širokim reverima, naglasivši da je posle mnogo godina dobila inspiraciju da kreira kostime.

Sugestiju da se ležernijem stilu okrenula proračunato, odgovarajući na ekonomsku krizu, Mijučija Prada je odbacila rečima: "Pokretala me strast". 

(FoNet)
3. mart 2009.