Zvezda jedan od favorita, umeju da igraju košarku

"Zvezda je jedan od favorita u ovom takmičenju i znaju da igraju košarku, ali mi ćemo odgovoriti na način koji je na tragu naše prve utakmice, pre svega energetski", rekao je Nazor, a preneli su hrvatski mediji.

Zadar je u prvom kolu Jadranske lige izgubio u gostima od beogradskog Partizana sa 81:74.

Crno-beli su taj meč završili bez glavnog trenera Duška Vujoševića, koji je u pretposlednjem minutu treće četvrtine dobio drugu tehničku grešku. Posle toga je publika počela da ubacuje razne predmete u teren, zbog čega su igrači Zadra napustili halu i vratili se tek posle oko pet minuta.

Direktor Zadra Branko Skroče pozvao je navijače njegove ekipe da pokažu da su bolji od publike u Beogradu.

"Pozvao bih sve naše navijače da u svakom slučaju naprave sportsku atmosferu i da pokažemo kako smo bolji nego što je bila publika u Beogradu. Zamolio bih naše navijače da ne nose nikakve rekvizite sa sobom. Svaki pokušaj da utakmica nalikuje onoj u Beogradu biće sprečen", kazao je Skroče.

"Upravo smo dobili informaciju da su trener, klub, sudije i delegate utakmice u Beogradu kažnjeni, ali nama to ništa ne znači. Ipak, to pokazuje kako vođstvo ove lige neće dozvoliti da se takva situacija više ponovi", dodao je direktor košarkaškog kluba Zadar.

Zadar će dočekati Crvenu zvezdu sutra u 18.00.

Beta

jadranska ligakk zadarkošarka