UNICEF-ov humanitarni Fer plej turnir u basketu u Beogradu - Prikupljeno preko dva miliona dinara za unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih

UNICEF-ov tradicionalni Fer-plej turnir u basketu održan je tokom ovog vikenda u velelepnom Comtrade sport i event centru u Beogradu.

Na turniru je učestvovalo 29 timova iz korporativnog sektora. Od kotizacija kompanija prikupljeno je 2.190.000,00 dinara. Sredstva su namenjena za dalji razvoj programa „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“ koji UNICEF sa partnerima sprovodi u Srbiji.

Basket timovi kompanija: Imlek, OTP banka, Delhaize Srbija, SAGA, L Oreal Balkan, Brose, Delta fondacija, RNIDS, SBB, Comtrade, Mercata VT, ProCredit banka, Nordeus, Yettel, NIS, Lotus Flare, Zuhlke Engineering, Robert Bosch, Asee, Mad Head Games, Things Solver, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr. Milan Jovanović Batut“, pokazali su košarkaške veštine, fer plej, timski duh i zadovoljstvo što kroz ovakvu vrstu aktivnosti jačaju i svoju korporativnu kulturu.

Sredstva su namenjena za dalji razvoj programa „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“ koji UNICEF sa partnerima sprovodi u Srbiji.

Kompanija Comtrade je bila domaćin turnira i podržala organizacju ovog sportskog događaja.

“Kao clan poslovnog saveta UNICEF-a, imam cast ali i odgovornost da poslovni svet naseg drustva ukljucim u resavanje najhitnijih problema dece i mladih u nasoj zemlji. Fer-plej turnir u basketu, koji je proteklog vikenda odrzan u Comtrade sport centru u Beogradu, je dokaz da biznis može i želi da bude deo podrške unapredjenja mentalnog zdravlja dece i mladih. 29 timova iz Beograda, ili 50 timova uključujući i turnir u Novom Sadu, je svojim ućešćem doniralo značajna sredstva, ali ne bih da zanemarimo i njihovo utroseno vreme, dobru nameru i lepu energiju koju su doneli sa sobom. Ispred UNICEF-a želim da im kažem veliko hvala, a ispred Comtrade Group-a da je bilo zadovoljstvo biti njihov domacin. Pobedniku turnira cestitam na zasluzenoj pobedi, iako smo svi slozni da su nasi najveci pobednici deca i mladi kojima je ova pomoc potrebna i zbog kojih smo svi bili tu prethodnog vikenda” rekla je Anja Aleksić, članica poslovnog saveta UNICEF-a ispred kompanije Comtrade.

Podršku turniru je obezbedila i kompaija VODAVODA. Na turniru su bili i fizioterapeuti ordinacije Profizikal.

Pobednik turnira u Beogradu je kompanija NIS. Drugo mesto je pripalo Yettel-u, a treće mesto je zauzela kompanija Saga.  Fer Plej nagrada je dodeljena kompaniji Mad Head Games, čiji su igrači napravili najmanje faulova i imali podršku članova porodica koji su prikazali fer navijanje i podršku turniru.

UNICEF-ov Fer plej turnir je tradicionalna sportska aktivnost koja okuplja poslovnu zajednicu u Srbiji da bi svojim učešćem podržali programe za decu i mlade koje sprovodi UNICEF u Srbiji.

„Basket turniri u Novom Sadu i Beogradu koji su održani tokom septembra meseca pokazali su da je poslovna zajednica u Srbiji spremna da učestvuje u sportskim aktivnostima koje imaju plemenit cilj. Zahvaljujem svim učesnicima na turniru, kompaniji Comtrade Group koja je za nas otvorila vrata svog sportskog centra i ugostila basket timove, kao i kompaniji VodaVoda koja je tradicionalni partner UNICEF-ovih sportskih događaja. Cilj svih nas je da zajedno podržimo mlade ljude i omogućimo efikasne usluge koje će im pomoći da se suoče sa izazovima koji mogu da utiču na njihovo mentalno zdravlje,“ izjavila je Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a.

Gotovo četvrtina mladih ljudi širom sveta bori se sa nekim problemom vezanim za mentalno zdravlje. Još više je onih koji svakodnevno nailaze na brojne izazove koji do tih problema mogu dovesti.  Slična situacija je i u  Srbiji. Zato je UNICEF, u saradnji sa partnerima, pokrenuo program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“. U okviru programa nastala je i onlajn platforma “Sve je ok” koja omogućava da adolescenti mladi uzrasta između 13 i 24 godine, kao  i svi oni koji se o njima brinu, mogu da nađu korisne informacije o gorućim problemima u životima mladih, o proverenim načinima za njihovo rešavanje.

O UNICEF-u

UNICEF radi u nekim od najrizičnijih mesta na svetu, kako bi dosegao do najugroženije dece. U više od 190 zemalja i teritorija rade za svako dete, svuda, kako bi izgradili bolji svet za sve. Za više informacija o UNICEF-u i njegovom radu, posetite: www.unicef.org/serbia

Foto: UNICEF

Anja AleksićbasketComtrade sport i event centarFer-plej turnir u basketuhumanitarni turnirkošarkamentalno zdravlje dece i mladihProfizikalsrbijaunicefVesna Savić Đukićvodavoda