Odbor da se izjasni o imunitetu Tomislava Nikolića

BEOGRAD, 2. aprila 2009. (Beta) - Administrativni odbor Skupštine Srbije dobio je dopis Četvrtog opštinskog suda iz Beograda u kojem je zatraženo izjašnjavanje o imunitetu poslanika Tomislava Nikolića koga su radikali optužili za uništavanje službenih spisa.

Radikali su protiv Nikolića podneli optužni predlog zbog, kako su naveli, uništavanja blanko ostavki 78 poslanika Srpske radikalne stranke, a sud je zatražio da se skupština izjasni o njegovom imunitetu, potvrđeno je agenciji Beta u Skupštini Srbije.

Radikali i dalje traže da im se vrate mandati poslanika koji su prešli u Srpsku naprednu stranku Tomislava Nikoliciha, a zbog sukoba i osporavanih poslaničkih mandata prošle godine bio je blokiran i rad parlamenta.

Šef poslaničkog kluba Napred Srbijo Tomislav Nikolić rekao je novinarima u Domu Narodne skupštine da je sud trebalo prvo njemu da se obrati sa pitanjem da li će se pozvati na imunitet. "Želim da se konačno pojavim na tom suđenju i izaći ću na ročište čim me sud pozove", rekao je Nikolić i dodao da se neće pozivati na imunitet.