Kako da ispadnete budala na internetu?

Pet najvećih internet prevara

Napad na Svetski trgovinski centar

Fotografija muškarca na zgradi Svetskog trgovinskog centra dok mu se približava avion. Ova slika nazvana je Tourist of Death jer se pretpostavlja da je nastala neposredno pre rušenja Blizanaca 11. septembra.Slika je lako postala viral na internetu, a njen autor uspeo je da prevari milione ljudi.

Mrtva vila

Godine 2004. Englez Dan Baines stavio je čudan predmet na prodaju na svojim službenim stranicama i na eBayu. To je kako je tvrdio ni više ni manje, već leš male vile. Vrlo uverljiva prevara donela mu je posetu od 20.000.


Luk za iPod

Ekipa šaljivdžija pripremila je video u kojem je prikazano kako možete napuniti svoj iPod i to pomoću luka i čaše Gatoradea (sportski napitak). Video se brzo proširio internetom, a na ovo neverovatno tehničko otkriće naseli su miloni korisnika interneta.

Kad vam ja otvorim dušu

Lonelygirl15 jedna je od najvećih prevara koju smo mogli videti na internetu. Radi se o devojci koja tobože potpuno otvara svoju dušu, traži od ostalih korisnika da joj pomognu u problemima koje ima s dečkom, roditeljima. Prava istina je da je ovo bio eksperiment filmske ekipe iz SAD-a i Novog Zelanda.

Lik Lonelygirl15 tumačila je glumica Jessica Rose. Milioni su naseli na prevaru, pa su čak i Ujedinjene nacije iskoristile njenu popularnost pa su je angažovali da snimi spot u sklopu UN-ove kampanje u borbi protiv siromaštva.


Bil Gejts

Bil Gejt iz Majkrosofta bio je najbogatiji čovek na planetu. Svi su ga znali, a ova prevara je postala viralna. Kreatori ove prevare putem elektronske pošte pozivali su ljude da prosleđuju e-mailove obećavajući im novac koji će im za svaku poslanu poruku platiti Majkrosoft.

bil gejtsinternetmajkrosoftprevaraviral