EU vodi neprijateljsku politiku prema Jevrejima

JERUSALIM, 11. decembra 2012. (Beta-AFP) - Šef izraelske diplomatije Avigdor Liberman optužio je u utorak Evropu da vodi neprijateljsku politiku prema Jevrejima, kao "krajem 1930-ih godina", nakon što je EU osudila planove za izgradnju novih izraelskih naselja na okupiranoj palestinskoj Zapadnoj obali.

"Evropa još jednom nije obratila pažnju na pozive na uništenje Izraela... toga je već bilo krajem 1930-ih i početkom 1940-ih godina, kada je Evropa znala šta se dešava u koncentracionim logorima, a nije reagovala", kazao je Liberman izraelskom državnom radiju.

On je time aludirao je izjave lidera Hamasa u egzilu Haleda Mešala, koji je, tokom posete Gazi od 7. do 10. decembra, rekao da je "oslobadjanje Palestine, cele Palestine, pravo, zadatak i cilj", time odbivši da prizna postojanje države Izrael.

"Evropa je sama sebi udarila šamar. Kada se žrtvuju Jevreji, treba se upitati šta će biti sledeće. U Tuluzu, terorista koji je ubio jevrejsku decu prethodno je ubio francuske vojnike", dodao je šef izraelske diplomatije.