Tasovac ismeva ministra kulture: U Ekvadoru je magarcima zabranjeno kandidovanje za parlament

Tasovac je krenuo od pitanja šta radi ministar da bi stigao do zabrane kandidovanja magaraca za parlament u Ekvadoru i poređenja sa imenovanjima u Ministarstvu kulture Srbije, piše "Blic".

Dobar dan. Da li neko zna gde je i šta radi Bratislav Petković? Hvala“, pitao se Ivan Tasovac u svom prvom tvitu posvećenom ministru, na šta je jedan od odgovora glasio: „Kažu da prenosi neke stolice iz Narodnog u Poštu“, što je bila aluzija na Petkovićevu ideju o izmeštanju Narodnog muzeja u zgradu Glavne pošte.

Nekoliko dana kasnije, priznati pijanista je u ironičnom tonu ponudio podršku ministru.

Kao gest podrške ministru kulture Bratislavu Petkoviću i njegovom timu, orkestar će ubuduće nastupati pod nazivom FIL harmonija IZ BEOGRADA, Ministarstvo kulture i sitnih kolačića“, napisao je Tasovac, aludirajući na to što je ministar istovremeno vlasnik jedne od najstarijih poslastičarnica u Beogradu.

"Pod hitno uvesti istoriju boze i pravljenje žita sa šlagom kao obavezne predmete na master studijama menadžmenta u kulturi. Hvala.

Onda je potpuno neočekivano usledilo još jedno pitanje: „Izvinite, jače je od mene! Da li neko zna gde je i šta radi Bratislav Petković? Hvala.“

Nekoliko dana kasnije osvanuo je novi tvit vezan za ovu temu: „Ministar Petković je vlasnik Muzeja starih automobila i Pozorišta Garaže. Očekujem da Parking servis postane nacionalna institucija kulture“, a nedugo zatim je konstatovao: „U Ekvadoru je magarcima zabranjeno kandidovanje za parlament. Imenovanja u našem Ministarstvu kulture su zasad bez takve diskriminacije“.

Bratislav Petkovićivan tasovac