Ubica dece iz Njutauna poznat kao veoma inteligentan i povučen mladić

Adam je u američkoj državi Konektikat ubio 20 mališana, svoju majku učiteljicu, šestoro odraslih i na kraju sebe, a među žrtvama ubice bila su deca od 5 do 10 godina.

Adama Lanca američki mediji opisuju kao čudaka, i poremećenog mladića. Deo njegovih nekadašnjih nastavnika doživljavalo ga je kao autističnog, a drugi deo kao osobenjaka izuzetne inteligencije koji nikada nije bio nasilan. Piše se da je on dete razvedenih roditelja i da ima brata Rajana (24) kog je policija već privela pod sumnjom da mu je pomogao da počini ovaj stravičan zločin.

Američki kurioztet je da je Adamu oružje bilo na dohvat ruke jer su u kući imali čak tri pištolja pošto im se majka bavila streljaštvom.

Obama zaplakao
Predsednik SAD Barak Obama posle masakra obratio se naciji i govoreći o poginuloj deci nije mogao da sakrije suze.

Svoj ubilački plan Adam je počeo u rođenoj kući, gde je prvo majci Nensi sasuo metke u lice, a potom produžio do obližnje osnovne škole i upao u razred kojem je ona predavala.

Ubio je direktorku i psihologa i sasuo, kišu od 100 i više metaka. Njegov smrtonosni napad u razredu kojem je predavala njegova majka preživelo je tek nekoliko mališana. Prema prvim informacijama, mladi Lanca navodno je bolovao od jednog oblika autizma - Aspergerovog sindroma.

njutaun ubistvoubistvozločin