Lekari u Lazarevcu čoveka koji je umro od infarkta lečili supicom

- Posle pregleda na koji smo čekali više od pola sata doktor je ustanovio da je po sredi običan stomačni virus, da bi samo sat posle izricanja te “stručne” dijagnoze moj otac umro od infarkta - besno priča Dragan Đokić, za "Alo".

On je svog oca, kome je u nedelju ujutro iznenada pozlilo, dovezao u lazarevački dom zdravlja oko 11 sati. Dragan navodi da je, dok su čekali ispred ordinacije, otac često povraćao žaleći se da mu trnu ruke i na užasne bolove u leđima, ali da to za dežurnog lekara M. P. nisu bili dovoljno ubedljivi simptomi da njegov slučaj proglasi za urgentan.

- Dok mi se otac u čekaonici rastavljao s dušom, u ordanaciju su pacijenti ulazili preko reda. Tek kada sam zapretio da ću ga prijaviti, doktor ga je pozvao na pregled. Poslušao mu je srce, izmerio pritisak, snimio EKG i nakon svega zaključio da je po sredi stomačni virus. Na kraju me je posavetovao da mu kod kuće skuvam supicu - kroz suze priča Dragan.

Načelnica Hitne još istražuje slučaj
Načelnica Hitne službe Gordana Dražić potvrdila je za “Alo!” da je u nedelju, nekoliko sati nakon prijema u ovu ustanovu, u svojoj kući u Vreocima umro Milorad Đokić. Ona je rekla da se ovaj slučaj još ispituje i da su do nje stigle pritužbe pokojnikove porodice. Za lekara M. P., koji je navodno postavio pogrešnu dijagnozu, načelnica kaže da je relativno skoro počeo da radi u Hitnoj i da do sada na njegov rad nije bilo primedbi. Dražićeva napominje da praksa poznaje slučajeve u kojima se zdravstveno stanje pacijenata iskomplikuje tek nakon izvršenog pregleda. Prema njenim rečima, EKG snimak nije bačen i u slučaju potrebe biće dostavljen nadležnim organima.

Sin preminulog Milorada dalje tvrdi da je tek na njegovo uporno insistiranje lekar M. P. ipak napisao uput objašnjavajući mu pri tom da njegov otac nije životno ugrožen i da nema potrebe da vozilom Hitne bude prebačen do bolnice. To ga je smirilo, pa se sa ocem vratio kući, gde je njegova majka, po savetu lekara, svom suprugu skuvala supu, za koju će se ubrzo ispostaviti da mu je bila poslednja u životu.

- Posle prve kašike njemu je još više pozlilo. U jednom trenutku stropoštao se na pod i ubrzo izdahnuo. Sav izbezumljen, pozvao sam Hitnu, koja je odmah poslala sanitet, odakle su mi telefonom davali upustva za reanimaciju. Sve sam pokušao, ali mom ocu više nije bilo spasa - kaže utučeni sin preminulog Milorada, koji kaže da je angažovao advokata i da će protiv osoblja Hitne službe podneti krivičnu prijavu.

Nekoliko sati posle smrti oca, Dragan je otišao u Hitnu da preuzme umrlicu, gde ga je sačekalo još veće iznenađenje. Kada je od lekara zatražio kopiju EKG snimka, rečeno mu je da je bačena. On takođe tvrdi se osoblje smejalo i slušalo glasnu muziku dok je čekao da mu ispišu umrlicu.

kardiologijalekarisrce