Sav taj luksuz: Čedomir Jovanović kupio džip od 50.000 evra

Čedomir Jovanović, predsednik LDP, kupio je nov automobil - džip „lendrover diskaveri 4“ - za oko 50.000 evra, saznaje Kurir. Prvi čovek liberala postao je bogatiji za luksuzni terenac, koji je platio 5.251.170 dinara.

Ako se hvatate za glavu i pitate se ko u današnje vreme može sebi da priušti tako skupu igračku, nije naodmet da podsetimo da je Jovanović čovek koji već godinama uživa u luksuznom načinu života - od fensi gajbe, neverovatnih putovanja do finih krpica renomiranih dizajnera.

Međutim, da ne grešimo dušu, Jovanović nije iskeširao 50.000 evra već je „lendrover“ kupio na lizing, na malo „neobičan“ način.


Land Rover Discovery 4

Prema podacima "Grand motorsa", Jovanović je uzeo lizing preko firme "Soželiz Srbija", čiji je stopostotni vlasnik Sosijete ženeral banka AD Srbija, a kupio ga je kao polovan automobil.

Ukoliko je prosečna plata u Srbiji 41.558 sdinara, prostom računicom se dolazi do podatka da prosečan Srbin ovaj džip može da zaradi za 10,5 godina.

Ovakav džip ima pogon na sva četiri točka, a u najluksuznijem paketu opreme HSE opremljen je kožom, satelitskom navigacijom, a za samo 9,6 sekundi ubrzava do maksimalne brzine od 180 km/h.

U imovinskoj karti Čedomira Jovanovića na sajtu agencije za borbu protiv korupcije nema novog terenca. Pored plate poslanika od 115.702 dinara, prijavljen je automobil "tojota prijus", 2009. godište.

(Kurir)

automobilčedomir jovanovićluksuzplata