Procureo amonijak u "Hladnjači" čiji vlasnik je uhapšen u aferi "Agrobanka"

U čačanskoj "Hladnjači", koja je prestala da radi početkom novembra zbog duga za struju od osam miliona dinara, u sredu je došlo do havarije koju je izazvalo curenje amonijaka, a prema rečima nadležnih trenutno nema opasnosti po stanovništvo.

Komandant vatrogasne stanice u Čačku Borivoje Gačić rekao je novinarima da je došlo do curenja amonijaka na cevima, verovatno zbog korozije i da se ispred "Hladnjače" nalaze dva vatrogasna vozila kao i da trenutno nema nikakve opasnosti za stanovništvo.

On je dodao da je Elektrodistribuciji Čačak naloženo da ponovo uključi električnu energiju kako bi se amonijak povukao iz cevi i vratio u sistem.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić je pre dva mesca rekao da 10 tona amonijaka, koji je ostao u sistemu nakon isključenja električne energije u "Hladnjači" nije istočeno, i pored toga što je vlasniku naloženo da to uradi.

Vlasnik "Hladnjače" je Milenko Surudžić, vlasnik više preduzeća iz Guče, koji je pre nekoliko dana uhapšen jer je oštetio Agrobanku.

"Hladnjača" je privatizovana 2003. godine, Agencija za privatizaciju raskinula je 2007. godine jer kupac nije obezbedio kontinuitet u poslovanju, a Akcijski fond je u aprilu 2009. godine prodao akcije "Hladnjače" firmi iz Šapca, koja ih je potom prodala firmi iz Guče, iza koje takodje stoji Surudžić.

Beta

Agrobankaamonijakčačak