Srbin priveden na Božić: Kosovski specijalci su nas tukli i zapretili da o tome ćutimo!

Darko Vlasaj (30) iz Leposavića smešten je na urološkom odeljenju kosovskomitrovačke bolnice.

"Ono što se meni desilo i ono što smo mi doživeli u Sudu u Prištini je strašno. Tukli su nas bez povoda, a šta bi se tek desilo da smo kojim slučajem nešto pogrešno uradili", rekao je Vlasaj novinarima dok su ga lekari pripremali za operaciju.

Podsećamo Kosovska policija je privela 9 osoba nakon božićne litrugije, zato što su na sebi imala obeležja civilne zaštite.

On ima teške povrede u predelu perineuma.

"Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili da nikome ne smem da kažem da su me tukli", rekao je Vlasaj.

"Kada sam došao kod drugova uspeo sam da im kažem da niko ne pomišlja da ide u toalet jer će proći kao ja", dodao je.

Pročitaj: Srbi privedeni na Božić u Gračanici biće pušteni

Načelnik Urološkog odeljenja Dejan Denović rekao je novinarima da je pacijent primljem sa "povredama zadobijenim udarcem nogom i da mu je povredjena mokraćna cev".

"Pacijent je otežano mokrio i u mokraći je bilo krvi. Zato je morao da bude stacionarno zbrinut, jer su takve povrede ozbiljne i spadaju u grupu teških telesnih povreda s dalekosežnim posledicama", rekao je Denović.

KiM radio javlja da su dvojica od pretučenih Srba, sa težim povredama, odmah zbrinuta u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici. Jedan je zadržan, dok je drugi na lični zahtev pušten na kućno lečenje.

Prema njihovim tvrdnjama, dok su se nalazili u pritvorskoj jedinici u Prištini pripadnici Policije Kosova su ih nekoliko puta brutalno tukli i verbalno maltretirali. Zbog ovakvog brutalnog ponašanja pripadnika Kosovske policije, oni su se EULEKS-u žalili na torturu i nečovečno ponašanje u pritvoru, javlja KiM radio.

Izvor: Beta, Tanjug, KIM radio

kosovo i metohijakosovska policija