Najbolji pogled na London iz WC-a na 68. spratu dve milijarde funti vrednog solitera (VIDEO)

Stakleni soliter "The Shard" u Londonu, piramidalnog je oblika i sadrži mnoštvo kancelarija, restorane na tri sprata, kao i 200 soba hotela "Shangri-La" čije otvaranje je planirano na leto. Takođe, u "The Shardu" je moguće iznajmiti za oko 50 miliona funti i jedan od 10 luksuznih apartmana.

Inače, najviši soliter u Zapadnoj Evropi - "The Shard" visok je 310 metara i kao projekat vredi dve milijarde funti. Svečano otvaranje ovog solitera planirano je za 1. februar.

Međutim, ono što je najviše privuklo pažnju na ovom fascinantnom soliteru je najmanja prostorija - WC koji se nalazi na 68. spratu iz koga se pruža najlepši pogled na London. Iako su najbolji vidikovac u britanskoj prestonici, ovaj WC na 230 metara visine nije predviđen za svakodnevnu upotrebu.

- Ovo je jedino mesto sa koga je moguće videti ceo London odjednom, i zato je ovo naravno početna tačka u istraživanju engleskog glavnog grada - kažu predstavnici "The Sharda" i dodaju da su karte za spektakularno otvaranje već rasprodate.

Londontoaletwc