KRV I GALOP U CENTRU GRADA: Konji kraljevske garde izazvali haos u Londonu (VIDEO)

Nekoliko vojnih konja, uključujući i jednog krvavog, jurilo je ulicama centralnog Londona i povredilo najmanje četiri osobe, prenosi "Reuters".

Bizarne scene odvijale su se u srcu Londona, u blizini Bakingemske palate i sedišta britanske vlade, sa odbeglim životinjama koje su galopirale pored zbunjenih građana.

- Izvestan broj vojnih radnih konja se otkačio tokom rutinske vežbe jutros. Svi konji su sada uhvaćeni i vraćeni u kamp - rekao je portparol britanske vojske u saopštenju.

- Izvestan broj članova osoblja i konja je povređen i dobijaju odgovarajuću medicinsku pomoć - dodaje se.

Medicinski zvaničnici saopštili su da su četiri osobe prebačene u bolnicu, nakon što su povređene.

BBC je preneo da su četiri vojnika zbačena sa svojih konja, kao i da se jedan od uplašenih konja sudario sa automobilom.

Televizijske slike prikazale su jednog osedlanog belog konja naizgled prekrivenog krvlju kako trči ulicom pored drugog, crnog.

Londonska Metropoliten policija prvobitno je saopštila da vlasti rade na lociranju "određenog broja konja koji se trenutno nalaze na slobodi u centru Londona", da bi kasnije potvrdila da su sve životinje uhvaćene.

Konji pripadaju Konjici domaćinstva, koja deluje kao zvanični telohranitelj britanskog monarha i učestvuje u ceremonijalnim dužnostima. Imaju garnizon u kasarni u Hajd parku, manje od dva kilometra od Bakingemske palate.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Freepik.com

konjkonjikraljevska gardaLondonvelika britanija