Top 6 saveta kako uštedeti posle praznika

1. Smanji kafe i izlaske
Najčešće najviše trošimo upravo na sitnice koje ni ne pamtimo, a tu se ubrajaju kafe, pića u klubovima, cigarete i slično. Pretpostavljamo kako si se dovoljno iživela u proteklih nekoliko nedelja pa ovaj mesec proglasi "svojim",  smanji izlaske, odlaske u poslastičarnice i slično.

 

S prijateljicama možeš otići i u šetnju ili organizovati kućno druženje, a još bi bolje bilo kada bi malo vremena provela sama sa sobom, radeći stvari koje te vesele i pune energijom za ostatak godine.

 

2. Preskoči sniženja

Da, dobro si nas čula! Verovala ili ne - živeti se može i bez sniženja i hrpe krpica koje ćeš ionako nositi samo nekoliko puta. Treba li ti neka konkretna stvar poput jakne ili novih čizmica, to priušti sebi, ali u drugim slučajevima, izbegavaj butike s natpisima "SALE" u širokom luku.

 

3. Sama pravi svoje obroke
S obzirom na to da ćeš više vremena provoditi kod kuće, napravi vremena za kombinovanje svojih obroka koje možeš nositi na posao ili fakultet. Neće ti biti zahvalan samo tvoj novčanik, već i figura!

 

4. Smanji doživljaj s mobilnim
Ako imaš opsesivnu potrebu da malo-malo, pa šalješ poruke ili vodiš duge razgovore, obuzdaj se! Pozovi drugarice u šetnju ili im reci važne novosti preko Fejsbuka, i zapamti - niko ionako ne želi da sluša šta si radila svake sekunde u danu.

 

5. Skini neki video za vežbanje
Ljudi se u teretanu najčešće učlanjuju u januaru kako bi započeli sa svojim novogodišnjim odlukama, ali su retki oni koji u nju zaista redovno zalaze.

 

Umesto plaćanja članarine, na internetu nađi neke super vežbe poput onih slavne Trejsi Anderson ili Brazil Bat Lift metode i vežbaj kod kuće sasvim besplatno. Velika je verovatnoća da ćeš u udobnosti svog doma ionako češće vežbati!

 

6. Ostavi kartice kod kuće
Sve znaš. Kad imaš karticu osećaš se sigurnije u prodavnici pa u korpu trpaš stvari koje ti ne trebaju. Tokom januara karticu ostavi kod kuće i plaćaj samo kešom. Veruj nam, najviše novca uštedećeš upravo tako.

24sata.rs