Najveći pas na svetu: Upoznajte Džordža teškog 110 kg!

Ne samo da gostuje na televizijama, već se o njemu piše i knjiga (Giant George: Life with the World's Biggest Dog), koja će izaći 19. februara.

Gigantski Džordž ima svoju Facebook stranicu, sa preko 160.000 fanova! Dakle, ovaj pas je ogroman, visok, lep i prava je faca!

Džordž je danska doga, a na svet je došao 17. novembra 2005. godine. Ima 110 kg što je za oko 45 kg teže od prosečne danske doge. Visok je 110 cm. Živi u Arizoni. Spava u ogromnom krevetu a obično sa vlasnicima ide na komšijski teren za golf.

Danska doga u srednjem veku u Nemačkoj je služila kao pas-čuvar. Veliki “danac” krasio je mnoge dvorce u Nemačkoj i svaki dvorac je imao više danskih doga.

Problemi u prevođenju stvorili su od nemačke doge dansku dogu. Pre oko 100 godina imala je razne nazive od bizmarkove doge, danske doge, tigraste pa sve do engleske doge.

Preteča današnje doge su bulen baiseri (psi koji su se borili sa bikovima), lovački psi i psi koji su služili za lov za divlje svinje. Spoj mastifa i hrta učinili su ovog psa jakim, okretnim i brzim.

UPOZNAJ I: Najskuplji pas na svetu: Tibetanski Mastif izgleda kao zver!

pas