„Ljubav je svuda“ do Malmea!

Kladioničari bi rekli – favorit nije dozvolio iznenađenje. Finalistkinje Prvog glasa Srbije slovile su za glavnog kandidata za put u Švedsku i, zaista, Srbiju će na severu kontinenta, u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga 14. maja, predstavljati pesma „Ljubav je svuda“ za koju je muziku napisao Saša Milošević Mare, a tekst Marina Tucaković. PGS triling dama je daleko iza sebe, po broju glasova, ostavio drugoplasiranog Dušana Svilara, zatim svoju „koleginicu po šou programu“ Sašku Janković, jedinu „non-reality“ finalistkinju Mariju Mihajlović (pročitajte intervju sa njom uoči takmičenja) i grupu „Skys“.

-Mislim da ćemo sutra znati šta se zapravo desilo – rekle su slavljenice kad su se ugasile kamere, i nastavile: - Ovo je fantastično, jako velika stvar. Mnogo smo se potrudile, i drago nam je što je publika to prepoznala. Presrećne smo.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA FINALNE VEČERI

Mnogi su pričali da je vaša pobeda nameštena ?
-Nije trenutak da se priča o tome. Muzika je bitna - ko god da je pobedio, bilo bi realno. Zadovoljne smo nastupom, pre svega pevanjem. Iskreno, svako se nada pobedi. Mi smo se trudile, vežbale, nismo znale šta može da se desi.

MARIJA ŠERIFOVIĆ: MUZIKA IZNAD KORUPCIJE
Marija Šerifović, jedina pevačica koja je, u istoriji Eurosonga, dovela ovu manifestaciju u Srbiju, rešila da je da, kao gost u revijalnom delu finala Beosonga, provocira „stajlingom“. Uz osmeh je pozirala fotoreporterima sa natpisom na majici „Muzika iznad korupcije“, međutim, kada se očekivalo da pred novinarima objasni „poruku“, rekla je samo:
-Hvala svima, ovo je moj jedini komentar. Doviđenja i prijatno.

Ima li nešto što biste promenile u nastupu u Švedskoj ?
-Nismo razmišljale o tome pošto nismo znale šta će da bude ovde. Biće iznenađenje ako se nešto bude promenilo.

Možete li da vratite Evroviziju u Beograd ?
-Daćemo sve od sebe. Vežbaćemo još više.

Šta su vam rekli prijatelji posle polufinalne večeri, kakvi su bili komentari ?

-Jako pozitivni, sve im se svidelo.

Kako reagujete na nastup Marije Šerifović sa majicom „Muzika iznad korupcije“ ?

-Potpuno je u pravu, podržavamo je.

Kome se obratila, šta mislite ?
-Kome god da je, poruka je prava.

Prvi glas Srbije i dalje stoji iza vas ?

-Imamo planove sa Prvom TV, zahvaljujemo se celom timu koji je pomogao da stignemo do ovde.

Možete li da uporedite osećaj večeras i iz finala PGS-a ? Kad je bila veća trema, „frka“ ?

-Veća je sada. Navikle smo se na Prvi glas Srbije, na tu scenu, nismo toliko bile nervozne tada.

Ko je bio vaš favorit na Beosongu ?

-Više ih je bilo. Dušan Svilar, Saška Janković... Svi su bili dobri.

Da li mislite da je za vas glasala ista publika kao u Prvom glasu, odnosno, gledaoci koji su se sada ujedinili ?

-Sigurno ima i njih, ali i onih koji nisu glasali tada za nas, ali im se dopala pesma.

Bilo je komentara da su kostimi provokativni ?
-Mislimo da nisu. Jako su svedeni, i idu uz naše ličnosti, i uz pesmu – rekle su Mirna, Nevena i Sara pre nego što su se iz Košutnjaka otisnule na nepoznatu lokaciju u slavljeničku noć sa svojim timom i prijateljima.

MARE I MARINA: CURE SU SUPER
Čestitke su na podijumu primale Mirna, Nevena i Sara, ali, naravno, i ostali iz pobedničke ekipe - pre svega Saša Milošević Mare koji se već, podsetimo, uz Mariju Šerifović okitio i evrovizijskim lovorom, i Marina Tucaković.
-Ovo je sjajno. Svaka pobeda ima čar. Cure su super, i tek će biti – poručio je, u slavljeničkom zanosu, autorski tandem.

"OLIŠKA" JE PONOVO MEĐU NAMA
Druga ličnost, pored Marije Šerifović, koja je sinoć privukla veliku pažnju, a da nije među takmičarima, je Oliver Mandić. Pošto je najavljen kao specijalni gost, sa pesmom "Ono što ti nisam rekao" koju je davno posvetio svojoj majci preminuloj od raka, ali je nikada nije snimio, fotoreporteri su bili „na gotovs“ i iskoristili su „svojih pet sekundi“ kada se „Oliška“ pojavio u studiju u Košutnjaku. Novinari, očekivano kada je on u pitanju, nisu imali posla.

Utisak je, pre svega po izjavama koje su davali, da je PGS trio sa svojim timom i imao najizraženije pobedničke ambicije, dok je ostalim finalistima bilo najvažnije što su uopšte dospeli do završne večeri i uspeli, na ovaj način, da plasiraju pesmu. Mirna, Nevena i Sara mogu da nastave sa kursom učenja švedskog koji je Jovan Radomir započeo sinoć uživo sa njima u programu, uz nadu da produžetak njihovog slavlja sleduje 14, pa 18. maja.

beosong 2013dušan svilareurosongmarija mihajlovićmarija šerifovićmirna radulovićnevena božovićoliver mandićsara jovanovićsaška jankovićskys