Indijan Vels: Đoković pobedio Dimitrova, za četvrtfinale protiv Kverija

Najboljem teniseru sveta bilo je potrebno 77 minuta da sruši otpor talentovanog 21. godišnjeg Bugarina i izbori očekivanu pobedu. Nešto više problema Đoković je imao samo u prvom setu, kada je Dimitrov igrao veoma dobro i sigurno, da bi u nastavku duela u prepoznatljivom stilu prosto "zbrisao" rivala sa terena.

Prvi set obeležio je veliki broj grešaka obojice tenisera. Dimitrov, 31. na ATP listi, u četvrtom gemu je brejkom poveo sa 3:1 i najavio da se neće lako predati. Činilo se da ima dobijen set kada je stekao prednost od 4:1 i 5:2, međutim, Đoković je pravovremeno stabilizovao igru i vratio se u meč.

Bugarin je u nastavku odservirao četiri dvostruke servis greške, što je Srbin iskoristio, preuzeo inicijativu i nakon sedam mini brejkova zasluženo poveo sa 1:0 u setovima.

U nastavku borbe situacija na terenu bila je znatno drugačija. Đoković je već u drugom gemu napravio brejk za 2:0, potpuno je dominirao, i rutinski okončao borbu za drugu pobedu nad Dimitrovim u isto toliko međusobnih mečeva.

Naredni protivnik svetskog broja jedan je Amerikanac Sem Kveri, koji je posle velike i neizvesne borbe pobedio Australijanca Marinka Matoševića sa 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 7:5.

Kveri zauzima 23. mesto na ATP listi, a od dosadašnjih pet mečeva protiv Đokovića dobio je samo jedan, na startu prošlogodišnjeg mastersa u Parizu.

(Tanjug)

novak ?okovićtenis