Šabić: Nema volje i želje da se obračunamo sa korupcijom

"Mi smo do 2006-07. godine imali pomake što se tiče borbe protiv korupcije, išli smo uzlaznom putanjom, dobijali sve bolje ocene. Međutim, u zadnjih šest, sedam godina, tapka se u mestu", naglasio je Šabić gostujući na RTS-u.

On je dodao da je nacrt strategije za borbu protiv korupcije u izradi, ali da to nije prva strategija koja se donosi i naveo da je njegova želja "ova strategija konačno počne da daje rezultate u borbi protiv korupcije".

"Mi smo u ovih desetak godina uveli nove institucije, osnovali i nove ustanove, imamo zaštićene svedoke, verifikovali sve međunarodne dokumente, učlanili se u sve asocijacije i ono što nam treba je stvarna volja i želja da se protiv korupcije nešto uradi. Tu nije potreban napor samo države već celog društva", rekao je Šabić.

Povodom današnjeg javnog slušanja koje je organizovano u Skupštini Srbije na temu "zaštite podataka o ličnosti i zaštiti i unapređenju ljudskih prava", on je naveo da se Zakon o zaštiti podataka o ličnosti mora menjati, jer nije dobro da neko svesno krši zakon jer zna da neće snositi nikakve posledice.

(Izvor: Tanjug)

korupcijarodoljub šabićzakon o zaštiti podataka