Partizan najgledaniji klub u Jadranskoj ligi

Partizanove utakmice u proseku je posmatralo 4.579 gledalaca, štopredstavlja apsolutni rekord, od kada se na ovim prostorima igraregionalna liga.

U hali Pionir, gde crno-beli igraju kao domaćini, srpskog šampiona gledalo je ukupno 67.000 ljudi, što je u proseku 5.184 gledalaca po utakmici.

Takođe, Partizan je i najgledaniji tim na gostovanjima, pošto je njegove utakmice gledalo ukupno 52.042 navijača. Na 13 gostujućih utakmica prosečno je prisustvovalo 4.003 navijača.

"Ponosni smo što imamo takvu publiku, koja najbolje zna da jepotrebno određeno vreme u sazrevanju tima, a njihova podrška jekarika bez koje se ne može. Naša publika je shvatila i podržalaideju o podmlađivanju ekipe i bez obzira što nismo prošli u Top 16fazu Evrolige, oni su u Pioniru nastavili da priređuju evroligaškeatmosfere i daju vetar u leđa ekipi, rekao je poslovni directorPartizana Mlađan Šilobad.

On je istako da su u klubu iz Humske posebno ponosni na činjenicu daje Partizan najgledaniji tim na gostujućim terenima.

"To još jednom potvrđuje poštovanje prema onome što je godinamaradio i sada radi Partizan, jer tako nešto nije moguće postići zakratko vreme. Zahvaljujemo našoj publici i ljubiteljima košarke uregionu, koji su zajedno potvrdili veličinu brenda KK Partizan",rekao je Šilobad.

Beta

jadranska ligakk partizankošarka