Srbija pobedila Škotsku, Đuričić dvostruki strelac

To je tek druga pobeda izabranika selektora Siniše Mihajlovića, pa sada uz jedan remi i tri poraza imaju sedam bodova. Naredni meč u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu Srbija igra 7. juna na gostujućem terenu protiv Belgije.

Večerašnja utakmica odigrana je na stadionu Karađorđe pred oko 5.000 gledalaca, a sudio je Ištvan Vad iz Mađarske.

Strelac: Đuričić u 59. i 65. minutu.

Žuti kartoni: Tošić, Nastasić, Stojković (Srbija), Adam, Rouds, Bridkat (Škotska).

Srbija: Stojković, Ivanović, Nastasić, Subotić, Tomović, Fejsa (od 86. Petrović), Milivojević, Basta, Tadić (od 69. Đorđević), Tošić (od 90. Stevanović), Đuričić.

Škotska: Maršal, Haton, Koldvel, Henli, Viteker, Mekartur (od 46. Adam), Bojd, Brajdkat, Maloni (od 80.Burk), Rouds (od 80. Miler), Nejsmit.

Pobedom nad Škotskom srpski fudbaleri su koliko-toliko zalečili rane nakon bolnog poraza od Hrvatske prošlog petka u Zagrebu. Zasluženo su trijumfovali, jer su najvećim delom susreta bili bolji i nadmoćniji i stvorili mnogo više šansi od borbenog protivnika.

Meč je obeležio dvostruki strelac Filip Đuričić, koji je bio na pravom mestu prilikom akcija saigrača. Prvi gol postigao je nakon što je prihvatio odbijenu loptu posle udarca Ljubomira Fejse, a slično je reagovao šest minuta kasnije, nakon solo prodora Nenada Tomovića.

Raskvašen i klizav teren sprečio je fudbalere oba tima da pruže više. Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji domaćina, šanse su imali Đuričić, Basta, Tošić i Ivanović, ali je škotski golman Maršal sačuvao mrežu. Ostrvljani su zaigrali nešto agresivnije u nastavku, međutim, srpski tim nije ispuštao inicijativu. Boljom igrom na sredini terena i po bokovima veoma brzo je krunisana nadmoćnost, a nakon golova Dhuričića zaslužena pobeda do kraja nije dolazila u pitanje.

Večerašnjim uspehom izabranici selektora Mihajlovića zadržali su minimalne izglede da se umešaju u borbu za plasman na svetski šampionat. Preostale su još četiri utakmice, a prvi ispit imaju već početkom juna u Belgiji.

fudbalkvalifikacije za sp 2014orlovi