Skupljen novac: Mala Petra putuje u Italiju na transplataciju matičnih ćelija!

Osmogodišnji Petrini roditelji Marija i Zoran Cakić na svojoj fejsbuk strani u dužem pismu zahvalili su se onima koji su pomogli i pozvali Srbiju i prokupčane koji su pokazali izuzetnu humanost da prema svojim mogućnostima pomognu i drugoj bolesnoj deci.

- Dragi naši Prokupčani, humana Toplico,velika plemenita Srbijo.Već šest meseci zajedno sa našom ćerkom jedinicom,bijemo tešku bitku i borimo se sa retkom i nepredvidivom bolešću. Na samom početku,nismo ni bili svesni koliko je naše dete zapravo životno ugroženo i nismo ni želeli da verujemo da se to baš nama dešava. Na žalost istina je surova. I da nije bilo vas, ne verujem da bismo uspeli da prikupimo novac, jer živimo od skromnih primanja. Hvala još jednom svima koji su nas podržali – stoji između ostalog u pismu roditelja osmogodišnje Petre,koja je trenutno na institutu za majku i dete i priprema se za put u Italiju – piše u saopštenju roditelja.

Samo od koncerta koji je pod sloganom “Pevajmo za Petru” u organizaciji prokupačkog Kluba navijača “SD Partizan- Beograd” održan u Prokuplju i na kojem su nastupile Zvezde granda prikupljeno je više od milion dinara. Humanitarnoj akciji pridružio se proslavljeni fudbaler Milan Biševac i mnogi drugi sportisti, glumac Bane Vidaković, sve institucije i preduzeća u Prokuplju i Toplici i mnogi drugi.

(Izvor: Telegraf.rs)

humanitarna akcijapetra cakićtransplatacija