Slavko Labović: Od Karadžićevog ličnog poverenika do zvezde "Velikog brata"

- Karadžić nije počinio zločine za koje ga terete, vest o njegovom hapšenju najgora je koju sam čuo u životu. Pouzdano znam da se Karadžić dobro oseća i fizički i psihički i da mu je moral na zavidnom nivou. On se apsolutno nikoga ne boji, zato što ga čuvaju prave patriote koji će se do poslednjeg boriti da ga odbrane. Zapadne sile se neće usuditi da pokrenu svoje specijalce ako nisu sto odsto sigurni da će akciju izvesti bez ljudskih gubitaka. Svesni su toga, ali nisu svesni onoga šta može da usledi posle eventualnog hapšenja - podseća "Slobodna Bosna" na izjavu Slavka Labovića za "Glas javnosti" u septembru 2001. godine u vreme dok je Radovan Karadžić bio u bekstvu od Haškog tribunala i smatran za jednog od najtraženijih ljudi na svetu.

U razgovoru s ukućanima, podseća "Slobodna Bosna", Labović je rekao kako bi rado pretukao Đorđa Balaševića i kako jednako mrzi Tita i Hitlera.

Sadašnji učesnik rijaliti šoua "Veliki brat", poznat i kao danski glumac-amater koji se proslavio u filmu Nikolasa Vindinga-Refna "Pusher" i u filmu "U Kini jedu pse", inače poreklom iz Crne Gore, u to vreme se "Glasu javnosti" predstavio kao lični poverenik Radovana Karadžića za Kraljevinu Dansku, a posle je za danske novine "Ekstra Bladet" tvrdio kako se tokom Karadžićevog skrivanja s njim u nekoliko navrata čuo telefonom.

U izjavi za "Esktra Bladet", podseća "Slobodna Bosna", Labović je rekao kako je vest o Karadžićevom hapšenju najgora i najtužnija vest koju je ikad u životu čuo i da je njegova jedina krivica što se borio "da Srbi u BiH ne dožive sudbinu Srba u Hrvatskoj".

"Slobodna Bosna" podseća video klipom i na Labovićevu posetu vojvodi Mileti, poznatom dvojniku Draže Mihajlovića.

Izvor: Slobodna Bosna

radovan karadžićslavko labovićveliki brat 2013